Ki ne fogadta volna már meg valamelyik év utolsó napján, hogy jövőre végre elkezd futni, le fog fogyni, leteszi a cigit, vagy, hogy ezentúl becsszóra többet tesz magáért, meg azért, hogy jól érezze magát a bőrében?

A legtöbben azonban már másnap a kifogásokat keressük, hogy miért jár nekünk még egy kis türelmi idő, vagy, hogy miért volt a tegnapi kijelentésünk alapból átgondolatlan és amúgy is csak a szilveszteri pezsgő beszélt belőlünk.

A legtöbb ilyen fogadalom épp azért marad üres ígéret, mert túl nagy célt tűzünk ki magunk elé, és olyan dolgokra próbáljuk rávenni magunkat, amelyek nem passzolnak a hétköznapi életvitelünkbe. Elmenni egy, a napi útvonalból teljesen kieső edzőterembe, drasztikus étrendváltás, génkezelt paradicsomból salátát készíteni télen… Miközben dolgozunk, különórára hordjuk a gyereket, és még életünk párjára is próbálunk némi időt fordítani. Nem csoda, ha kudarc lesz a vége.

Azt, hogy az egészséges életmód mennyire fontos, senki sem vitatja, azonban az oda vezető út sokkal nagyobb kérdés. Ebben próbál segíteni az MKB bank nemrég elindított #20 percegészség programja, ahol olyan kézzel fogható és inspiráló tippeket adnak az olvasóknak, amik mindössze napi 20 perc ráfordítással könnyen beépíthetőek a rohanós hétköznapokba. A program az egészséges életmódon belül 4 témát dolgoz fel egy-egy ismert blogger szakmai támogatásával: egészséges táplálkozás, mozgás, családdal töltött idő és a saját magunkra fordított idő, ami lássuk be, a legnagyobb fontossággal bír, és mégis erre figyelünk legkevésbé.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem lenne elég kitartásod egy ilyen életmódváltáshoz, akkor mindenképpen érdemes csatlakoznod a program Facebook csoportjához, ahol nemcsak a bloggerek tippjeit olvashatod, hanem bárki megoszthat a csoporttagokkal egy-egy témába vágó cikket vagy személyes tapasztalatot.

Napi 20 perc nem sok. És mégis: sokat tehetsz magadért vele.

Csatlakozz! www.facebook.com/groups/MKB20percegeszseg 

Kövess minket! www.instagram.com/mkb20percegeszseg/

Látogass el honlapunkra! www.mkb20percegeszseg.hu/

Szólj hozzá!

Pin It on Pinterest