A gumicsizma is lehet stílusos viselet?!

A gumicsizmák létjogosultsága jelenleg megkérdőjelezhetetlen. Az év egészére igaz, de nyilván ősszel fokozottan érvényes, hogy olyan döbbenetes mennyiségű csapadék hullik időközönként, aminek az elvezetésére egyetlen település sincsen felkészülve. A sokszor boka felett érő víz leküzdésére ez a típus a legjobb megoldás, ami mára már annyira kinőtte magát, hogy joggal viselheti a stílusos jelzőt.

gumicsizma

Mihez passzol egyáltalán?

Kicsit faramuci a helyzet, mert nem nehéz elismerni, hogy a gumicsizmák akkor kerülnek elő a szekrények mélyéről, amikor a szükség úgy kívánja. Vagyis amikor szakad az eső, vagy éppen amikor már nem esik, de áll a víz mindenhol. Ilyen élethelyzetekben nincsen túl sok variálásra mód. Fel kell húzni a csizmát, és pont. De azért ez még nem jelenti azt, hogy akkor minden mindenhez illik. El kell ismerni, hogy egy elegáns kosztümmel nincsen egy nevezőn ez a lábbeli, viszont az élet produkálhat olyan hajmeresztő szituációkat, amikor bár ideiglenesen, de nincs más megoldás, kell a csizma, kosztüm ide, vagy oda.

A sportos, laza megjelenésnek, azonban konkrétan szerves részévé tehető. A CCC sokoldalú felhozatalának tagjai olyan fokú kényelmet borítékolnak, ami ténylegesen lehetővé teszi a hosszadalmasabb használatot. Ettől függetlenül nyilván sokan kitartanak az alkalomszerű hordás mellett, de azt mindenképpen célszerű tudatosítani, hogy a mai gumicsizmák nem olyanok, mint a régiek.

Melyek a leggyakrabban felbukkanó félreértések?

Fontos a sztereotípiákról is szót ejteni, mert ezek sokszor roppantul meghatározók. A köznyelv felkap egy-két előítéletet, amik aztán bekerülnek a köztudatba, és sokszor még évtizedekkel később is tartják magukat. A gumicsizma megítélése is valahogyan így alakult, hiszen az igaz, hogy néhány évvel ezelőtt még nem tartozott sem a stílusos, sem a komfortos lábbelik közé. A funkcionalitását mindenki ismerte, és aki nem látott más módot, az felhúzta, és ennyi, de általában alig várta a lehúzás pillanatát. Innen indultunk. Nyilván ez a gumi merevségének, illetve a kiképzés kezdetlegességének köszönhető a leginkább.

A másik ellenérv a hidegsége volt, ami valahol a merevséggel is összefügg, és azzal, hogy a gumi szigetelésben nagyjából a nullával egyenlő, márpedig azért ősszel simán előfordulnak jócskán csípős napok. A béléssel ellátott variációk ellenben már nemcsak kényelmet, hanem jó hőérzetet is biztosítanak. Mindenesetre az elavult elgondolások felülírására a legjobb módszer a személyes tapasztalatszerzés. A CCC üzleteiben országszerte felpróbálhatóak a kiszemelt modellek, ami nagy könnyebbséget hozhat a választás folyamatába.

Ez most komoly – stílusos is lehet?

Igen! A CCC online kínálatát böngészve egyértelműen ez az igazság. Színes, mintás, trendi szabású modellek várják a rájuk találást. Napjainkban már a gyártók jól láthatóan óriási figyelmet szentelnek arra, hogy az egykor le- és megszólt típusok valódi fényükben pompázhassanak, és ne csupán pazar funkcionalitásuk, hanem szemrevaló megjelenésük miatt is. Az ábra azt mutatja, hogy ez a törekvés teljes mértékben sikeres.

Pin It on Pinterest

Share This