„Csináltam szociális munkát, adománygyűjtést, írtam munka integrációs és oktatási programokat, hoztam segélyezési döntéseket, szerveztem önkénteseket menekült táborokba, írtam tanulmányokat a migránsok integrációjáról, de a legjobb eredménye a munkámnak az az, hogy olyan arab, szomáli, perzsa, afgán embereket ismertem meg, akik ki mertek lépni a félelemből és képesek voltak újrakezdeni az életüket.” – írja magáról dr. Nagy-Nádasdi Anita, jogász, aki 2015. október 19-én Mi a terror? Mi az érték? címmel tart migrációs workshopot a Feldmár Intézetben.

Migrációs workshop

Azok, akik időben tudnak vagy tudtak jegyet szerezni a bő háromórás programra, a program ajánlója szerint (az egyre átláthatatlanabb és sokrétűbb migránshelyzet nyomán) olyan égető és fontos kérdéseket járnak körbe a sokat látott szakember vezetésével, mint például

  • melyek a bevándorlásügy kihívásai,
  • mi az illegalitás, van-e integráció,
  • mi a terror, mi az érték, mit mond ezekről a jog, és mit jelentenek ezek „magyarul”?

A szervezők jellemzően olyan résztvevők jelentkezését várják, akik úgy érzik, nem látják át és nem értik, mi az, ami a világban és szűkebb környezetünkben történik, de szeretnének ezen változtatni.

„A jelentkezés előtt tudnod kell, hogy nincsenek instant válaszok, a cél nem az, hogy megoldást találjunk, hanem, hogy mélyebben megismerjük a migrációt, és tudjuk tisztelni a másik véleményét akkor is, ha az gyökeresen más” – szól az idézet a workshopot vezető Nagy-Nádasdi Anitától. Ezeket a sorokat olvasva egy szakmai tapasztalatokon nyugvó, ugyanakkor józan hangvételű műhelyre számíthatnak a résztvevők. Ez már önmagában is nagy dolog ebben a szélsőséges véleményektől egyáltalán nem mentes témakörben. De valószínűleg nem csak emiatt érdemes elmenni a Feldmár Intézet jövő hét hétfőjén esedékes programjára.

Migrációs workshop

Ha tehetitek, menjetek el Ti is, és fogadjátok meg az ajánlóban is olvasható tanácsot: először szerezzetek jártasságot a kérdésben és csak ezt követően formáljatok véleményt!

A három órás workshop díja 3500 Ft, amelynek befizetésével a Feldmár Intézet nonprofit programjait is támogatod.

Időpont: 2015. október 19. hétfő 17.00-től 20.00 óráig.

Helyszín: Feldmár Intézet

1086 Budapest 8. kerület Rákóczi tér 2. 2. emelet.

Via: Feldmár Intézet

Szólj hozzá!

Szabó Eszter Judit

Kommunikációs szakember, újságíró. Szeret szép dolgokat fotózgatni és jógázni. Ha kikapcsol, akkor túrázni megy. Vagy kosarazni. Ha csinál valamit, akkor azt szívvel-lélekkel teszi. A Pszichoforyou-ra ez különösen igaz.

Pin It on Pinterest