Tari Annamária: Nárcisztikussal párkapcsolatban

 

„Egy nárcisztikus karakterrel rendelkező ember lehet bármilyen elbűvölő, sikeres, elismert vagy akár híres, gyakran nem is gondolnánk róla, mire képes zárt ajtók mögött. Ennek a kettősségnek az az oka, hogy a nárcisztikus működés a mély érzelmi kapcsolatokban mutatkozik meg igazán” – állítja Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoanalitikus.

De vajon hogyan érinti mindez azokat, akik a zárt ajtók mögött nap mint nap szembesülnek ennek a működésnek a következményeivel? Aki már tapasztalta, tudja, hogy egy nárcisztikussal párkapcsolatban élni rendkívül megterhelő állapot. Ebben az élethelyzetben nagyon nehéz tisztán látni, a leggyakrabban felmerülő kérdésekre hiteles válaszokat és szempontokat adni.

Erre teszünk kísérletet a Pszichoforyou párkapcsolati kibeszélőjének következő részében, ahol meghívott szakértőnkkel, Tari Annamáriával az alábbi, húsbavágó kérdések nyomán járjuk körbe a nárcizmus és a párkapcsolat témáját.

 • Honnan tudhatom, hogy a párom nárcisztikus, és ha az, akkor vajon mennyire súlyos a probléma?
 • Megváltozhat-e az, aki nárcisztikus? Miért az?
 • Mi a különbség az átmeneti önzés és a nárcisztikus viselkedés, az infantilis és a kölcsönösségen alapuló, felnőtt érzelmi működés között?
 • Mi hajlamosíthat arra, hogy nárcisztikus partnert válasszak?
 • Hogyan érthetném meg őt jobban és mi történik a kapcsolatban a saját önértékelésemmel?
 • Miért hagyom, hogy folyamatosan leértékeljenek?
 • Hogyan tudom magam megóvni a folyamatos bántástól?
 • Mi alapján döntsem el, hogy menjek vagy maradjak? Reálisak-e a félelmeim, és ha igen, akkor mihez kezdjek velük? (pl. közös gyerekekkel kapcsolatos kérdések)
 • Hogyan szakítsak?
 • Hogyan gyógyuljak?
 • Mire számítsak, ha úgy döntök, maradok?

Ha érdekelnek a válaszok, várunk szeretettel!

Időpont:

2023. április 20. csütörtök 18:30

Ha szívesen velünk tartanál, de abban az időpontban más dolgod akadt, ne aggódj!

Az előadásról felvétel készül, ami a résztvevők számára a megvásárolt jegy fejében 30 napig hozzáférhető, és utólag megtekinthető.

Helyszín:

online (Zoom)

Jegyek:

Early Bird jegy: 2.990 Ft (a kedvezményes ár április 13. 18:00-ig érvényes)

Normál jegy: 3.690 Ft (április 13. 18:00-tól)

Az ár az előadás nyomán készült jegyzetet is tartalmazza, amit utólag, e-mailen küldünk ki a résztvevőknek.

Fizetési adatok


Egyszeri fizetés összege

Személyes adatok


Számlázási adatok

A témák érzékenységére való tekintettel kiemelt figyelmet fordítunk az anonimitásra és arra, hogy a regisztráló résztvevők adatait bizalmasan kezeljük. A Zoom-ba álnéven is be tudtok jelentkezni. A beszélgetések után élőszóban nem, de írásban, chaten tudtok kérdezni.

A beszélgetések előtt az info@pszichoforyou.hu e-mail címre várjuk a konkrét kérdéseiteket és azokat a témákat, amelyekről szívesen hallanátok az egyes alkalmakon.

 

Gyakori kérdések

Hogyan történik a fizetés?

A fizetés az előadásra való jelentkezéskor történik, online, bankkártyás formában.

Hogyan tudok fizetni, ha nincs bankkártyám?

Jelezd nekünk részvételi szándékodat az info@pszichoforyou.hu email címen és küldünk bankszámlaszámot.

Mi történik, ha az előadáson nem tudok részt venni?

Résztvevőink számára az előadásról készített felvétel 30 napig visszanézhető.

Ha mégsem tudok részt venni az előadáson, akkor visszaigényelhetem a részvételi díjat?

Az előadás befizetett díját a jelentkezési határidő lejártáig igényelheted vissza. Ezt követően nem tudjuk visszatéríteni az összeget (azonban az indulás előtt a részvételi lehetőség átruházható más személyre, ha valamilyen okból adódóan nem tudsz részt venni rajta).

Tanácsadásnak vagy terápiának minősülnek az előadások?

Nem, előadásaink nem helyettesítik a professzionális pszichológiai vagy pszichiátriai terápiát és tanácsadást. Ezen alkalmakon elsősorban olyan „puha készségek” (soft skills) és önismereti attitűdök elsajátításában segítünk, amelyek nem lépik át a pszichoterápia vagy egyéb szakmai tanácsadás korlátait.

Mi biztosítja az előadások szakmaiságát?

Előadásainkat az adott területen kiemelkedő jártassággal rendelkező szakemberek tartják, akik széleskörű elméleti tudással és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek. Minden előadásunkat, és azok tartalmát a Pszichoforyou szerkesztősége és pszichológus szakértői lektorálják.

“Szeretni tehozzád szegődtem” címmel indított beszélgetéssorozatunkról, valamint a további alkalmakról bővebben itt olvashatsz.

Pin It on Pinterest

Share This