Nézd meg ezeket a ruhákat a boltokban – három divatsláger a tavaszi szezonban

Az idei trendek tavasszal garantáltan olyan színkavalkádot hozhatnak a gardróbunka, amire sokan már régen vártunk. Különleges árnyalatok, izgalmas minták és jól hordható fazonok jellemzik a szezont.

bolf

1. Virágok, áttetsző anyagok és vintage formák

A női ruházat terén a virágos, vintage hatású ruhák fognak igazán hódítani. Ezek között kifejezetten elegáns és egészen bájos darabokat is találhatunk. A megszokott pamut és lenvászon anyagok mellett újra képbe kerülnek az olyan finom anyagok is, mint a selyem, a muszlin vagy a zsorzsett. Ezek a enyhén áttetsző, vékony anyagok kifejezetten légies megjelenést kölcsönöznek és nagyon kellemes a viseletük. Főleg alkalmi ruháknál találkozhattunk velük, viszont az idei trendek miatt most már hétköznapi modelleknél is felbukkannak az ilyen jellegű anyaghasználatok. A virágokra visszatérve, szinte mindenféle virágos minta hódítani fog. A jól ismert trópusi dzsungel mellett a kedves, apró virágos ruhákat is érdemes lesz megszemlélni. Ezek között pedig jócskán akadnak olyan szabásúak, amelyeket az ötvenes évekből ismerhettünk meg, és egy komplett pinup szettet is felépíthetünk belőlük akár. Ha pedig szó volt a színekről, érdemes azt is megemlíteni, hogy az idei színválaszték sokkal élénkebb lesz. Különleges árnyalatokat találhatunk a kínálatban, például pávakéket vagy akár puncsrózsaszínt, ahogyan ezt a Bolf.hu oldalán is láthatjuk.

2. Szaggatott farmerek, baggyk és a többi

A kétezres és a nyolcvanas évekből meglepően sokféle stílus köszön vissza az idei szezonban is. A szaggatott farmerek ismét virágkorukat élik, amelyek között már nem a slim fit és a skinny lesz a sztár. A férfi farmerek is lazábbá váltak, újra rendkívül divatos lett a klasszikus vonalvezetés, de a chino szabású modelleket sem érdemes kihagyni. Ezen kívül ismét megjelentek a kifejezetten bő, baggy stílusú nadrágok. Ezeket jól tudjuk viselni sneakerrel, de akár magassarkúval is a hölgyek esetében. Hasonló stílust alakíthatunk ki velük, mint a kétezres években, amikor is az underground deszkás stílus bizonyos elemei keveredtek a hétköznapi viselettel. A szűk farmer leginkább a hölgyek esetében marad igazán divatban. Ezeket oversize felsőkkel, például kifejezetten nagyméretű ingekkel viselhetjük. Ezen kívül, ha már oversize-ról volt szó, a túlméretezett kabátokat ne hagyjuk ki az említésből. Ezek tavaszi modelljei is ugyanúgy trendik lesznek, mint tavaly. Ha pedig valami örök stílusra vágyunk, akkor sem fogunk csalódni. Nagyon sokféle örök darab került ki a tervezők kezei közül, amelyek visszahozzák a stílusos elegancia legjavát. Visszafogott, mégis trendi darabokról van itt szó, amelyek a legtöbb ruhatárban megállják a helyüket.

3. Platformok szinte mindenhez

Azt már megszoktuk, hogy tavaly is erősen visszatértek a platform talpú szandálok és cipők. Ez viszont idén csak tovább fokozódik, ráadásul a vastag talpak jelenléte nem csak női, de a férfi ruhatárban is jellemző lesz. Természetesen ebben az esetben nem kell minden márkánál túlzottan vastag talpakra gondolni, viszont az tény, hogy például a férfi sneakerek között is jócskán akad majd olyan modell, aminek sokkal vastagabb talpa lesz, mint a megszokott.

Pin It on Pinterest

Share This