Pszichoforyou Online Önismereti Kurzusok 2022-ben is!

 

Miből áll egy önismereti kurzus?

Kurzusainkat online formában, heti rendszerességgel tartjuk. A témától függően 3-4 hétig tartó foglalkozások lehetőséget adnak arra, hogy a résztvevők az adott területtel elmélyültebben foglalkozhassanak: a témában jártas szakember vezetésével gyakorlatiasan közelítünk az adott terület főbb nehézségeihez, kihívásaihoz – ezek megértését és a velük való megküzdést támogató gyakorlatokat, példákat, technikákat alkalmazva.

 

Célunk, hogy alapos és szakértői ismeretet adjunk egy-egy problémakör megértéséhez, és támogatást, kiindulási alapot nyújtsunk annak feloldásához; vagy legalábbis segítsünk elindulni a megoldás felé.

 


 

MOTIVÁCIÓ

(2022. október 20., 27, november 3.)

A kurzus 2022. október 20-án elindult, a jelentkezést lezártuk. Amennyiben szívesen becsatlakoznál, kérjük jelentkezz a utitars@pszichoforyou.hu címen. 

 

Kurzusvezető:

Limpár Imre

tanácsadó szakpszichológus

a Pszichoforyou állandó szakértője

„A helyemen voltam, de valami elveszett, s kicsit megtalálnám magam újra”. 

Ismerős gondolat? Bizony, az utóbbi időben egyre többen és egyre gyakrabban fogalmazzuk meg: elvesztettem/keresem/nem találom a motivációmat. 

Függetlenül attól, hogy a hétköznapok verklijébe belefáradt szülőként, multinál dolgozó munkavállalóként, vagy éppen a kapunyitási pánikkal küzdő frissdiplomásként jutottunk erre a következtetésre, nincs azon mit csodálkozni, ha azt tapasztaljuk, hogy a belső mozgatórugónk elkezdett berozsdásodni…

A lassan évek óta tartó, folyamatos stressz, bizonytalanság és túlélő-üzemmód nem múlt el nyomtalanul: egyre nagyobb erőfeszítésbe kerül újraaktiválni magunkat.

De nem lehetetlen!

Hogyan eredhetünk az eltűnt motiváció nyomába? Mi áll vagy állhat a motiválatlanságunk hátterében? Mit tehetünk annak érdekében, hogy megint lendületesnek, tettre késznek és energikusnak érezzük magunkat? Milyen eszközök vannak a kezünkben, és hogyan tudjuk azokat használni és a saját javunkra fordítani?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Pszichoforyou állandó szakértője, Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus, aki webinárium-sorozatunk alkalmain, az alábbi témák mentén foglalkozik a motivációval:

–      A motivációhiány állapota,

–      A múlt, mint erőforrás és aktiválási lehetőség,

–      A jövő, mint motivációs bázis és horgonypont,

–      Valódi célok vs. álcélok; valódi motiváció vs. álmotiváció,

–      Kognitív trükkök, kérdések, gyakorlatok.

 

Első alkalom: 2022. október 20.
Időtartam: 3 alkalom, (2022. október 20., október 27. és november 3.), csütörtökönként 18 és 20 óra között
Kurzus típusa: interaktív online előadás

A kurzus díja: 9900 Ft

 

Gyakran ismételt kérdések

Szükséges valamilyen előképzettségre a kurzusokon való részvételhez?
Nem szükséges. Kurzusainkra bárki jelentkezhet, előképzettségtől, végzettségtől függetlenül.

Hogyan történik a fizetés?
A fizetés a kurzusra való jelentkezéskor történik, online, bankkártyás formában.

Mi történik, ha a kurzus egy alkalmán nem tudok részt venni?
A nagyobb létszámú, interaktív előadások esetében (önmegvalósítás, halogatás) előre regisztrált résztvevők számára a felvétel a kurzus indításától számított 30 napig hozzáférhető, és utólag megtekinthető. A kis létszámú foglalkozások esetében – azok jellegéből adódóan – sajnos nincs lehetőség a pótlásra.

Ha mégsem tudok részt venni a kurzuson, visszaigényelhetem a részvételi díjat?
A kurzus befizetett díját a jelentkezési határidő lejártáig igényelheted vissza. Ezt követően nem tudjuk visszatéríteni az összeget (azonban az indulás előtt a részvételi lehetőség átruházható más személyre, ha valamilyen okból adódóan nem tudsz részt venni rajta).

Ad valamilyen igazolást, oklevelet vagy végzettséget a kurzus?
Nem, a meghirdetett kurzusaink nem minősülnek felnőttképzésnek vagy végzettséget adó képzésnek, továbbképzésnek. Az alkalmak olyan vezetett csoportos konzultációk, amelyeken adott problémakörök megismeréséhez adunk ismeretet, eszközöket, valamint kis létszámú foglalkozások esetén teret a kapcsolódáshoz, a saját élmények megosztásához.

Tanácsadásnak vagy terápiának minősülnek a kurzusok?
Nem, kurzusaink nem helyettesítik a professzionális pszichológiai vagy pszichiátriai terápiát és tanácsadást. Ezen alkalmakon elsősorban olyan „puha készségek” (soft skills) és önismereti attitűdök elsajátításában segítünk, amelyek nem lépik át a pszichoterápia vagy egyéb szakmai tanácsadás korlátait.

Mi biztosítja a kurzusok szakmaiságát?
Kurzusvezetőink az adott területen kiemelkedő jártassággal rendelkező szakemberek, akik széleskörű elméleti tudással és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek. Minden kurzusunkat, és azok tartalmát a Pszichoforyou szerkesztősége és pszichológus szakértői lektorálják.

KEDVEZMÉNY

Kurzusainkon jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a Pszichoforyou Útitárs program Patrónus csomagjára előfizető olvasóink. A Pszichoforyou Útitárs egy hosszú távú, rendszeres és folyamatos inspirációt és támogatást nyújtó önismereti program, amely exkluzív videós és írott tartalmak, interaktív gyakorlatok segítségével kísér az önismeret útján!

Kíváncsi vagy a részletekre?

Pszichoforyou Útitárs » 

 

Kérdésed van? Írj nekünk bátran az utitars [kukac] pszichoforyou.hu címre!

 

Nyilatkozat

A PFY önismereti kurzusokat a Pszichoforyou Magazin legfontosabb értékei mentén, pszichológus szakemberek közreműködésével és felügyelete mellett dolgoztuk ki. Ahogyan azt már tőlünk megszokhattátok, maximális figyelmet fordítottunk a szakmaiságra, a közérthetőségre és arra, hogy a fejlődés mellett elkötelezett jelentkezőink minden esetben tartalmas és megoldásközpontú tudással gazdagodjanak. Ugyanakkor a kurzusokon való részvétel nem helyettesíti a terápiás munkát, vagy egy pszichológus szakemberrel közös munkafolyamatot

Lezaljott kurzusaink

TÁRSFÜGGŐSÉG

Kurzusvezető:

Knapek Éva

klinikai szakpszichológus

 

Az előadás időpontja: 2022. május 24. kedd 18:30-20:00
Az előadás hossza: 90 perc
Az előadás típusa: online interaktív előadás, amely 30 napig visszanézhető

Kéretlenül segítséget adni?
Megkérdezni, mi a baj, hisz észrevettem rajta valamit?
Kontrollálni minden lehetséges helyzetet?
Tanácsot adni azzal kapcsolatban, ki hogyan élhetné az életét?
Állandóan a másik problémáin rágódni?
Vajon miért lett ilyen?
Vajon meg tud változni?

Mind lehet a társfüggőség egy-egy tünete.
A társfüggőség a másik megváltoztatásának a függősége. Az előadás ezt a témát dolgozza fel.

Részvételi díj: 2.990 Ft

 

Herendi Kata

pszichológus

a Pszichoforyou vezető szerkesztője

 

FELADÁS I ELENGEDÉS

Első alkalom: 2022. február 10.
Időtartam: 3 alkalom, (2022. február 10.,17.,24.), csütörtökönként 18 és 20 óra között
Kurzus típusa: interaktív online előadás 

Kitartani, fejlődni azért, akit vagy amit szeretünk, az emberi élet egyik legszebb feladata. De vajon érdemes-e a végtelenségig és azon is túl tenni, akarni, vagy eljön a pillanat, amikor jobb kimondani: ennyi volt, ezt el kell engednem? Bár a feladás gondolata sokunkban negatív érzelmeket ébreszt, a lelki egészségünk megóvása érdekében legalább olyan fontos lehet megtanulnunk, mikor érdemes elengedni egy célt, mint kitűzni azt.

Hogyan is érdemes ezt csinálni? Hogyan dönthetjük el, mikor küzdjünk tovább, és van itt az ideje feladni?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Pszichoforyou februári önismereti kurzusán.

 

Szigeti Réka

egészségfejlesztő szakpszichológus,
a Pszichoforyou állandó szakértője

KIÉGÉS│STRESSZ

Első alkalom: 2021. november 11.
Időtartam: 3 alkalom, (2021. november 11.,18.,25.), csütörtökönként 18 és 20 óra között
Kurzus típusa: interaktív előadás 

Gyermekeim születése előtt általános iskolában dolgoztam, ahol nap, mint nap tapasztalhattam, mennyi lelki és testi energiát követel meg a mai modern “pörgés” a pedagógusoktól, szülőktől és gyerekektől egyaránt, és hogyan csapódik ez le az életvezetésünkben is. Az alapítványban végzett sokféle tevékenységemmel azt támogatom, hogy ezt a „pörgést” minél inkább előrevivő haladásként tudjuk megélni, és emellett eszközöket kapjunk ahhoz, hogyan tudjuk jóllétünket megőrizni és fejleszteni a mindennapokban.

A 3 alkalmas webináron ezeket a témákat járjuk majd körbe közvetlen hangulatban, hogy az együttlét önmagában is minél feltöltőbb legyen.   

Az interaktív előadások során a következő kérdésekre keressük majd a választ: 

 • Mik a kiégés folyamatának állomásai? 
 • Mit tehetek a saját energiáim megőrzéséért? 
 • Milyen hatékony módszerek működnek, amik offline, online is bevethetőek? 
 • Mik lehetnek a stressz mögötti bizonytalanságban a biztos fogódzóink? 

 

Ti hozzátok magatokkal a kérdéseiteket és a nyitottságotokat, az előadásokon pedig a következőkre számíthattok: 

 • saját magad helyzetének beazonosítása a kiégés folyamatában
 • interaktív gyakorlatok
 • jó példák megosztása egymással 

 

Kurzusvezető:

Szabó Eszter Judit

kommunikációs szakember, újságíró,
a Pszichoforyou alapító főszerkesztője

ÖNMEGVALÓSÍTÁS│ÖNAZONOSSÁG

Első alkalom: 2021. február 10.
Időtartam: 3 alkalom
Kurzus típusa: interaktív előadás (férőhelyek: 80 fő)

„Szeretném végre a saját utamat járni!”

Egyáltalán nem ritka, hogy az önismereti munka eredményeként egyre határozottabban fogalmazódik meg bennünk az igény arra vonatkozóan, hogy a magánéletünkben és a munka világában is önazonosabb életet éljünk. Ilyenkor érezzük, hogy szeretnénk elindulni, de az irányok és a keretek még nem kristályosodtak ki.

Nagyon hasonló cipőben jártam akkor, amikor öt évvel ezelőtt elindítottam a Pszichoforyou-t. Az út, amíg a magazin egy sikeres vállalkozássá fejlődött rengeteg tanulsággal és hasznos tapasztalással szolgált. Ezeket a tapasztalatokat szeretném megosztani a kurzus résztvevőivel, ahol szándékaim szerint az alábbi kérdéseken keresztül, ki-ki közelebb kerülhet majd a saját válaszaihoz és ezzel együtt egy önazonosabb élethez.

 • Mi köze van az önismeretnek az önmegvalósításhoz?
 • „Amikor elkezded a saját utadat járni” – Félelmek, buktatók, kudarcok
 • Mi kell ahhoz, hogy a saját utamat járjam? – A hiányoktól az önazonos és hatékony célmeghatározásig

A három alkalomból álló kurzus során sok-sok gyakorlati példára, személyes tapasztalatok megosztására, (reményeim szerint) fontos felismerésekre, valamint a megértést és a konkrét célok megfogalmazását támogató interaktív gyakorlatokra számíthatnak a résztvevők.

Részvételi díj: 7.500 Ft

PÁRKAPCSOLATOK│KAPCSOLÓDÁS

Jelentkezési határidő: 2021. május 17. | Első alkalom: 2021. május 18. (kedd) 18 óra
Időtartam: 3 alkalom, keddenként 18 és 20 óra között
Kurzus típusa: kiscsoportos foglalkozás (férőhelyek száma: 12 fő)

Sajnos az emberi kapcsolataink mostanra legalább annyira lecserélhetővé, felülmúlhatóvá váltak, mint a tárgyaink. Közben viszont nem vesszük észre, hogy a saját érzéseinkkel való rendezetlenségünk teszi megérthetetlenné és kezelhetetlenné a bennünk és körülöttünk létező világot. Ebben a kuszaságban mindannyian a nálunk lévő térképpel tájékozódunk, s ha a belső iránytűnket nem ismerjük, akkor rosszul mérjük fel, hogy merre induljunk. Az első utunknak befelé, a lelkünk felé kellene vezetnie. De nagyon sokan nem kaptunk kapaszkodókat ahhoz, hogy hogyan találjuk meg a boldogságunkhoz vezető irányt életünkben.

Ehhez, a kapaszkodók és az irányok megtalálásához nyújt majd segítséget ez a webinárium, ahol többek között olyan kérdésekre keressük majd a választ, hogy

 • Miért üresednek ki olyan könnyen és gyorsan a kapcsolatok?
 • Miért olyan nehéz „kapcsolatban maradni” önmagunkkal és másokkal?
 • Milyen hiányok játszhatnak szerepet a kapcsolatai nehézségeinkben?
 • Hogyan kezeljük a kapcsolati sérüléseket?
 • Hogyan hatnak egymásra a családi- és párkapcsolataink?
 • Hogyan aránylik az önreflexió a kapcsolatokhoz?

 

Részvételi díj: 22.000 Ft

 

Kurzusvezető:

Barkász Heléna

klinikai szakpszichológus,
a Pszichoforyou állandó szerzője

 

HALOGATÁS│IDŐMENEDZSMENT

Első alkalom: 2021. szeptember 23.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 20. |
Időtartam: 3 alkalom, csütörtökönként 18 és 20 óra között
Kurzus típusa: interaktív előadás (férőhelyek száma: 80 fő)

A rossz hír az, hogy az idő repül. A jó hír az, hogy te vagy a pilóta.” (Michael Altshuler)

Vágyjuk a sikert, a szabadságot, a függetlenséget, az anyagi jólétet. Mindeközben azonban súlyos időbeli torzításokkal áltatjuk magunkat. „Majd akkor, ha…”, „Már csak ezt a nehéz időszakot kell kibírni, aztán…”, „Ez volt az utolsó húzása, de legközelebb…” és így tovább. Csakhogy ezek önáltatások, s létre is jön velük az önsorsrontások újabb és újabb spirálja. Most kell cselekedni.

De mégis mit tehetünk? Hogyan váltsuk a halogatással töltött perceket, órákat, napokat, heteket, hónapokat a saját céljaink elérését támogató, tartalmas és teljes pillanatokra? 

Tudjuk-e egyáltalán, hogy mi a vezérelv, ami megmondja, elmenj-e egy „fontos” értekezletre, meetingre, megbeszélésre, egyeztetésre, tárgyalásra? Mi szerint vállalsz el egy-egy projektet, feladatot? Hogyan szervezed a hétköznapok forgatagát? Te alakítod az események egymásutánját, vagy inkább sodródsz?

Ilyen és ehhez hasonló, húsbavágó kérdésekre keressük a választ a képzésen, ahol az időgazdálkodás alapvető működési lehetőségeiről, az időattitűd fejlesztéséről, az időrablók kezelési lehetőségeiről és a halogatás ellenszereiről is szó lesz.

Részvételi díj: 7.500 Ft

Kurzusvezető:

Limpár Imre

tanácsadó szakpszichológus

Pin It on Pinterest

Share This