Pszichoforyou Online Önismereti Kurzusok

Felméréseink és visszajelzéseitek alapján úgy látjuk, alapos igény van olyan lehetőségre, ahol egy-egy szűkebb, kiemelt életterületet és problémát járunk körbe. Ezért előfizetői programunk, a Pszichoforyou Útitárs mellett, elindítjuk online önismereti kurzusainkat.

A 2021-ben szervezett webináriumaink témái:

#ÖNMEGVALÓSÍTÁS #ÖNAZONOSSÁG

#(PÁR)KAPCSOLATOK #KAPCSOLÓDÁS

#KIÉGÉS #STRESSZ

#HALOGATÁS #IDŐMENEDZSMENT

Miből áll egy önismereti kurzus?

Kurzusainkat online formában, heti rendszerességgel tartjuk. A témától függően 3-4 hétig tartó foglalkozások lehetőséget adnak arra, hogy a résztvevők az adott területtel elmélyültebben foglalkozhassanak: a témában jártas szakember vezetésével gyakorlatiasan közelítünk az adott terület főbb nehézségeihez, kihívásaihoz – ezek megértését és a velük való megküzdést támogató gyakorlatokat, példákat, technikákat alkalmazva.

 

Célunk, hogy alapos és szakértői ismeretet adjunk egy-egy problémakör megértéséhez, és támogatást, kiindulási alapot nyújtsunk annak feloldásához; vagy legalábbis segítsünk elindulni a megoldás felé.

2021-ben elérhető kurzusaink

 


Kurzusvezető:

Szigeti Réka

egészségfejlesztő szakpszichológus,
a Pszichoforyou állandó szakértője

KIÉGÉS│STRESSZ

Első alkalom: 2021. november 11.
Időtartam: 3 alkalom, (2021. november 11.,18.,25.), csütörtökönként 18 és 20 óra között
Kurzus típusa: interaktív előadás 

Gyermekeim születése előtt általános iskolában dolgoztam, ahol nap, mint nap tapasztalhattam, mennyi lelki és testi energiát követel meg a mai modern “pörgés” a pedagógusoktól, szülőktől és gyerekektől egyaránt, és hogyan csapódik ez le az életvezetésünkben is. Az alapítványban végzett sokféle tevékenységemmel azt támogatom, hogy ezt a „pörgést” minél inkább előrevivő haladásként tudjuk megélni, és emellett eszközöket kapjunk ahhoz, hogyan tudjuk jóllétünket megőrizni és fejleszteni a mindennapokban.

A 3 alkalmas webináron ezeket a témákat járjuk majd körbe közvetlen hangulatban, hogy az együttlét önmagában is minél feltöltőbb legyen.   

Az interaktív előadások során a következő kérdésekre keressük majd a választ: 

 • Mik a kiégés folyamatának állomásai? 
 • Mit tehetek a saját energiáim megőrzéséért? 
 • Milyen hatékony módszerek működnek, amik offline, online is bevethetőek? 
 • Mik lehetnek a stressz mögötti bizonytalanságban a biztos fogódzóink? 

 

Ti hozzátok magatokkal a kérdéseiteket és a nyitottságotokat, az előadásokon pedig a következőkre számíthattok: 

 • saját magad helyzetének beazonosítása a kiégés folyamatában
 • interaktív gyakorlatok
 • jó példák megosztása egymással 


Részvételi díj: 7 500 Ft

ÉRDEKEL, JELENTKEZEM!

 

Gyakran ismételt kérdések

Szükséges valamilyen előképzettségre a kurzusokon való részvételhez?
Nem szükséges. Kurzusainkra bárki jelentkezhet, előképzettségtől, végzettségtől függetlenül.

Hogyan történik a fizetés?
A fizetés a kurzusra való jelentkezéskor történik, online, bankkártyás formában.

Mi történik, ha a kurzus egy alkalmán nem tudok részt venni?
A nagyobb létszámú, interaktív előadások esetében (önmegvalósítás, halogatás) előre regisztrált résztvevők számára a felvétel a kurzus indításától számított 30 napig hozzáférhető, és utólag megtekinthető. A kis létszámú foglalkozások esetében – azok jellegéből adódóan – sajnos nincs lehetőség a pótlásra.

Ha mégsem tudok részt venni a kurzuson, visszaigényelhetem a részvételi díjat?
A kurzus befizetett díját a jelentkezési határidő lejártáig igényelheted vissza. Ezt követően nem tudjuk visszatéríteni az összeget (azonban az indulás előtt a részvételi lehetőség átruházható más személyre, ha valamilyen okból adódóan nem tudsz részt venni rajta).

Ad valamilyen igazolást, oklevelet vagy végzettséget a kurzus?
Nem, a meghirdetett kurzusaink nem minősülnek felnőttképzésnek vagy végzettséget adó képzésnek, továbbképzésnek. Az alkalmak olyan vezetett csoportos konzultációk, amelyeken adott problémakörök megismeréséhez adunk ismeretet, eszközöket, valamint kis létszámú foglalkozások esetén teret a kapcsolódáshoz, a saját élmények megosztásához.

Tanácsadásnak vagy terápiának minősülnek a kurzusok?
Nem, kurzusaink nem helyettesítik a professzionális pszichológiai vagy pszichiátriai terápiát és tanácsadást. Ezen alkalmakon elsősorban olyan „puha készségek” (soft skills) és önismereti attitűdök elsajátításában segítünk, amelyek nem lépik át a pszichoterápia vagy egyéb szakmai tanácsadás korlátait.

Mi biztosítja a kurzusok szakmaiságát?
Kurzusvezetőink az adott területen kiemelkedő jártassággal rendelkező szakemberek, akik széleskörű elméleti tudással és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek. Minden kurzusunkat, és azok tartalmát a Pszichoforyou szerkesztősége és pszichológus szakértői lektorálják.

KEDVEZMÉNY

Kurzusainkon jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a Pszichoforyou Útitárs program Patrónus csomagjára előfizető olvasóink. A Pszichoforyou Útitárs egy hosszú távú, rendszeres és folyamatos inspirációt és támogatást nyújtó önismereti program, amely exkluzív videós és írott tartalmak, interaktív gyakorlatok segítségével kísér az önismeret útján!

Kíváncsi vagy a részletekre?

Pszichoforyou Útitárs » 

Nyilatkozat

A PFY önismereti kurzusokat a Pszichoforyou Magazin legfontosabb értékei mentén, pszichológus szakemberek közreműködésével és felügyelete mellett dolgoztuk ki. Ahogyan azt már tőlünk megszokhattátok, maximális figyelmet fordítottunk a szakmaiságra, a közérthetőségre és arra, hogy a fejlődés mellett elkötelezett jelentkezőink minden esetben tartalmas és megoldásközpontú tudással gazdagodjanak. Ugyanakkor a kurzusokon való részvétel nem helyettesíti a terápiás munkát, vagy egy pszichológus szakemberrel közös munkafolyamatot

Lezaljott kurzusaink

Kurzusvezető:

Szabó Eszter Judit

kommunikációs szakember, újságíró,
a Pszichoforyou alapító főszerkesztője

ÖNMEGVALÓSÍTÁS│ÖNAZONOSSÁG

Első alkalom: 2021. február 10.
Időtartam: 3 alkalom
Kurzus típusa: interaktív előadás (férőhelyek: 80 fő)

„Szeretném végre a saját utamat járni!”

Egyáltalán nem ritka, hogy az önismereti munka eredményeként egyre határozottabban fogalmazódik meg bennünk az igény arra vonatkozóan, hogy a magánéletünkben és a munka világában is önazonosabb életet éljünk. Ilyenkor érezzük, hogy szeretnénk elindulni, de az irányok és a keretek még nem kristályosodtak ki.

Nagyon hasonló cipőben jártam akkor, amikor öt évvel ezelőtt elindítottam a Pszichoforyou-t. Az út, amíg a magazin egy sikeres vállalkozássá fejlődött rengeteg tanulsággal és hasznos tapasztalással szolgált. Ezeket a tapasztalatokat szeretném megosztani a kurzus résztvevőivel, ahol szándékaim szerint az alábbi kérdéseken keresztül, ki-ki közelebb kerülhet majd a saját válaszaihoz és ezzel együtt egy önazonosabb élethez.

 • Mi köze van az önismeretnek az önmegvalósításhoz?
 • „Amikor elkezded a saját utadat járni” – Félelmek, buktatók, kudarcok
 • Mi kell ahhoz, hogy a saját utamat járjam? – A hiányoktól az önazonos és hatékony célmeghatározásig

A három alkalomból álló kurzus során sok-sok gyakorlati példára, személyes tapasztalatok megosztására, (reményeim szerint) fontos felismerésekre, valamint a megértést és a konkrét célok megfogalmazását támogató interaktív gyakorlatokra számíthatnak a résztvevők.

Részvételi díj: 7.500 Ft

PÁRKAPCSOLATOK│KAPCSOLÓDÁS

Jelentkezési határidő: 2021. május 17. | Első alkalom: 2021. május 18. (kedd) 18 óra
Időtartam: 3 alkalom, keddenként 18 és 20 óra között
Kurzus típusa: kiscsoportos foglalkozás (férőhelyek száma: 12 fő)

Sajnos az emberi kapcsolataink mostanra legalább annyira lecserélhetővé, felülmúlhatóvá váltak, mint a tárgyaink. Közben viszont nem vesszük észre, hogy a saját érzéseinkkel való rendezetlenségünk teszi megérthetetlenné és kezelhetetlenné a bennünk és körülöttünk létező világot. Ebben a kuszaságban mindannyian a nálunk lévő térképpel tájékozódunk, s ha a belső iránytűnket nem ismerjük, akkor rosszul mérjük fel, hogy merre induljunk. Az első utunknak befelé, a lelkünk felé kellene vezetnie. De nagyon sokan nem kaptunk kapaszkodókat ahhoz, hogy hogyan találjuk meg a boldogságunkhoz vezető irányt életünkben.

Ehhez, a kapaszkodók és az irányok megtalálásához nyújt majd segítséget ez a webinárium, ahol többek között olyan kérdésekre keressük majd a választ, hogy

 • Miért üresednek ki olyan könnyen és gyorsan a kapcsolatok?
 • Miért olyan nehéz „kapcsolatban maradni” önmagunkkal és másokkal?
 • Milyen hiányok játszhatnak szerepet a kapcsolatai nehézségeinkben?
 • Hogyan kezeljük a kapcsolati sérüléseket?
 • Hogyan hatnak egymásra a családi- és párkapcsolataink?
 • Hogyan aránylik az önreflexió a kapcsolatokhoz?

 

Részvételi díj: 22.000 Ft

 

Kurzusvezető:

Barkász Heléna

klinikai szakpszichológus,
a Pszichoforyou állandó szerzője

 

HALOGATÁS│IDŐMENEDZSMENT

Első alkalom: 2021. szeptember 23.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 20. |
Időtartam: 3 alkalom, csütörtökönként 18 és 20 óra között
Kurzus típusa: interaktív előadás (férőhelyek száma: 80 fő)

A rossz hír az, hogy az idő repül. A jó hír az, hogy te vagy a pilóta.” (Michael Altshuler)

Vágyjuk a sikert, a szabadságot, a függetlenséget, az anyagi jólétet. Mindeközben azonban súlyos időbeli torzításokkal áltatjuk magunkat. „Majd akkor, ha…”, „Már csak ezt a nehéz időszakot kell kibírni, aztán…”, „Ez volt az utolsó húzása, de legközelebb…” és így tovább. Csakhogy ezek önáltatások, s létre is jön velük az önsorsrontások újabb és újabb spirálja. Most kell cselekedni.

De mégis mit tehetünk? Hogyan váltsuk a halogatással töltött perceket, órákat, napokat, heteket, hónapokat a saját céljaink elérését támogató, tartalmas és teljes pillanatokra? 

Tudjuk-e egyáltalán, hogy mi a vezérelv, ami megmondja, elmenj-e egy „fontos” értekezletre, meetingre, megbeszélésre, egyeztetésre, tárgyalásra? Mi szerint vállalsz el egy-egy projektet, feladatot? Hogyan szervezed a hétköznapok forgatagát? Te alakítod az események egymásutánját, vagy inkább sodródsz?

Ilyen és ehhez hasonló, húsbavágó kérdésekre keressük a választ a képzésen, ahol az időgazdálkodás alapvető működési lehetőségeiről, az időattitűd fejlesztéséről, az időrablók kezelési lehetőségeiről és a halogatás ellenszereiről is szó lesz.

Részvételi díj: 7.500 Ft

Kurzusvezető:

Limpár Imre

tanácsadó szakpszichológus

Pin It on Pinterest

Share This