A gyerekcipő sikeres vásárlásának titka a megfelelő méretválasztás!

Általában a gyerekcipő beszerzése nem egyszerű feladat, különösen akkor, ha a lurkó maga sem tudja, mit szeretne. Ugyanakkor a beruházás sikerét, túl a megbeszélésen, egyéb tényezők is bebiztosíthatják. A legfontosabb ilyen kritérium a méret. Nézzük meg közelebbről, mikre érdemes odafigyelni!

gyerek-cipok

Most akkor tényleg a méret a lényeg?

gyerekcipők világában mindenképpen. Némileg bagatellnek tűnhet ez a témafelvetés, lévén a cipővásárlást úgy általában jó, ha áthatja az odafigyelés, aminek a legalapvetőbb pontja a méretválasztás. Ez tény, és a felnőttek általában ezzel tisztában is vannak, de az is tény, hogy a gyerkőcök helyzete kicsit más, összetettebb. Hogy miért?

Azért, mert folyamatosan növésben vannak. Szerencsére! Viszont ez a szituáció felveti azt a dilemmát, hogy most akkor mekkora is a megfelelő méret? Vajon megéri kicsit nagyobb variációban gondolkodni, mert úgyis belenő a lurkó? Kezdjük ez utóbbi kérdés megválaszolásával!

A kicsit nagyobb még belefér?

Nem, nem fér bele! A logika, különösen felnőtt szemmel nézve abszolút helytálló. Hiszen olykor csak heteket kell várni arra, hogy az ugrásszerű növekedés a cipőméretben is megmutatkozzon. Ettől függetlenül a nagyobb méret kiválasztása nem járható út. Egyrészt roppantul kényelmetlen az a lábbeli, ami egy picit is nagyobb. Ezen a vaskos zoknik, és a talpbetétek sem segítenek. Másrészt mivel semmilyen szinten sem optimális a méret, így a cipő kialakítása, a benne rejlő előnyös tulajdonságok sem tudnak előtérbe kerülni, nemes egyszerűséggel azért, mert a lábak nem illeszkednek megfelelően.

Ez nem pusztán kényelmetlenséget eredményez, hanem konkrétan balesetveszélyes helyzeteket is teremthet. Ha a cipő hordásával nem érhető el stabilitás és a biztonság, akkor még a legegyszerűbb játszótéri kergetőzések vagy fogócskák is potenciális veszélyforrássá válhatnak. Talán mondanunk sem kell, hogy ez minden, csak nem ideális.

Meddig lehet várni a következő cipő beszerzésével?

Sokan a fent ecsetelt éremnek a másik oldalát járják be. A gyerek már jelzi, hogy nem az igazi a cipő, itt szorít, ott nyom, de kivárnak. Mert akár pár hét is sokat jelenthet, ha az idővonalat nézzük. Igen ám, de addig a lurkó minden egyes nap szenved, rosszul érzi magát a bőrében, és főleg a cipőjében. Ráadásul a folyamatos nyomás deformációkat is eredményezhet, mint például bőrkeményedés, tyúkszem. Úgyhogy a várakozás sem járható út! A legjobb akkor cselekedni, és mondjuk a CCC online felületéről megrendelni a megfelelő modellt, amikor a gyermek szóvá teszi, hogy elérkezett a csere ideje.

Mennyire jó ötlet a próbálás?

Igazság szerint nagyon! A CCC üzletei országszerte elérhetőek. Nem kell túl sok időt rászánni a tesztelésre, ugyanakkor ez a sikeres vásárlás legbiztosabb módja. Így nem kell totózni, hogy vajon most akkor melyik méret a legjobb. A gyerkőc belepattanhat azokba a modellekbe, amik a CCC széles választékából a legjobban tetszenek neki, és pár lépés megtétele után már ki is derülhet, hogy melyik méret irányába érdemes tapogatózni. Jó taktika arra kérni a lurkót, hogy tegyen pár kört a boltban a kiszemelt lábbeliben, mert így valóban nyilvánvalóvá válhat, hogy a méret ideális-e.

Pin It on Pinterest

Share This