Limpár Imre: „Miért fontosabb a munkád, mint én?”

Élő online stream: 2024. június 13. (Cs) 18:30 | Résztvevőknek 30 napig visszanézhető.
Jegy: 3.990 Ft

 

 

„Az idő, amit a munkával töltünk, hosszú távú befektetés – pontosan úgy, mint a szeretteinkkel töltött órák” – vallja Alice Boyes klinikai pszichológus.
Az utóbbit mégis hajlamosak vagyunk háttérbe szorítani, ami nem marad következmények nélkül: a munka és a magánélet közötti határok elmosódásával egyre több ember életében okoznak komoly belső és kapcsolati konfliktusokat a két terület összehangolásával kapcsolatos nehézségek.

„Miért fontosabb a munkád, mint én?” „Tényleg mindig csak második lehetek?” „Miért nincs soha időd ránk, és arra, hogy ketten legyünk?” „Meddig várjak még?”
Akár egzisztenciális megfontolásból (pénzt kell keresni), akár a karrierünkkel kapcsolatos lehetőségek (előléptetés, saját vállalkozás építése, tanulás) vezetnek a munka-magánélet egyensúly felborulásához, ezek a visszatérő, és valahogy mindig ugyanabban a mederben cirkuláló viták egyre jobban eltávolíthatnak egymástól.

A Pszichoforyou párkapcsolati kibeszélőjének soron következő adásában – Limpár Imre tanácsadó szakpszichológussal közösen – arra teszünk kísérletet, hogy áttekintsük és szétszálazzuk azokat az egyéni és kapcsolati szempontokat, amelyek ezeknek az egyre jobban elmélyülő és az együtt töltött időt megmérgező konfliktusoknak a hátterében állnak. A beszélgetés során többek között olyan, a kapcsolat határait feszítő kérdésekre keressük majd a választ, mint:

 • Hogyan láthatunk rá a másik igazságára? Melyek a „háttérbe szorított” fél, és melyek a „munkájával túl sokat foglalkozó” fél szempontjai?
 • Milyen dinamika következtében válhat ez a kérdés egy soha véget nem érő játszmává?
 • Miért sodródik valaki újból és újból a végkimerülés szélére?
 • Milyen tudattalan folyamatok miatt lehet valakinek az a megélése, hogy miközben szereti a családját és/vagy a párját, az életviteléből következően valahogy egyre távolabb sodródik? 
 • Hogyan hat a kapcsolatra, ha valakinek problémái vannak a munka-magánélet fenntartásával vagy az időmenedzsmenttel?
 • Hol van az a határ, ameddig érdemes türelmesnek maradni? Meddig tolerálható az, hogy a másik kizárólag a munkájának él?
 • Honnan tudhatom, hogy a párom munkafüggő?
 • Mi segíthet a priorizálásban?
 • Mit tehetünk együtt azért, hogy kimozdítsuk a kapcsolatot ebből a lefelé tartó spirálból?
 • Hogyan találjunk vissza önmagunkhoz, amikor még annak idejen (jobban) szerettük egymást? Elérhető az akkori kapcsolati működés?
 • Nem találod a kérdésed a listában? Juttasd el hozzánk ide kattintva!

Ha érdekelnek a válaszok, téged is várunk szeretettel a Pszichoforyou párkapcsolati kibeszélőjének soron következő részében.

Részvételi díj: 3.990 Ft.

 Super early bird jegy elérhető volt csak visszatérő vásárlók és Pszichoforyou hírlevél-feliratkozók részére.

A beszélgetés felvétele jegyvásárlóknak 30 napig hozzáférhető, és utólag megtekinthető.
Az ár a témához kapcsolódó további hasznos olvasnivalót is tartalmaz, ami segít a beszélgetést továbbgondolni, kontextusba helyezni. Ezt az előadást követő hetekben, e-mailen küldjük ki a résztvevőknek.
A téma érzékenységére való tekintettel kiemelt figyelmet fordítunk az anonimitásra!

Jelentkezés itt:

Fizetési adatok


Egyszeri fizetés összege

Személyes adatok


Számlázási adatok

 

Gyakori kérdések

Szükséges valamilyen előképzettség a rendezvényeken való részvételhez?
Nem. Rendezvényeinkre bárki jelentkezhet, előképzettségtől, végzettségtől függetlenül.

Mások láthatják, hogy részt veszek a rendezvényen?
Nem. A témák érzékenységére való tekintettel kiemelt figyelmet fordítunk az anonimitásra és arra, hogy a regisztráló résztvevők adatait bizalmasan kezeljük.

Ha van kérdésem, mikor és hol tehetem fel?
A beszélgetések előtt az alábbi űrlapon illetve az info@pszichoforyou.hu e-mail címre várjuk azokat a kérdéseket, amik megfogalmazódnak bennetek a témával kapcsolatban. A beszélgetések után élőszóban nem, de írásban, chaten tudtok kérdezni.

Hogyan történik a fizetés?
A fizetés jelentkezéskor történik, online, bankkártyás formában.

Hogyan tudok fizetni, ha nincs bankkártyám?
Jelezd nekünk részvételi szándékodat az info@pszichoforyou.hu email címen.

Mi történik, ha nincs módom élőben követni a beszélgetést?
A megvásárolt jegy fejében a beszélgetésről készített felvétel 30 napig visszanézhető. A felvétel linkjét az előadást követő napon e-mailben juttatjuk el a jegyvásárlók számára.

Ha mégsem tudok részt venni a rendezvényen, akkor visszaigényelhetem a részvételi díjat?
A befizetett jegy árát a jelentkezési határidő lejártáig igényelheted vissza. Ezt követően nem tudjuk visszatéríteni az összeget, azonban a kezdés előtt a részvételi lehetőség átruházható más személyre, ha valamilyen okból adódóan nem tudsz részt venni a rendezvényen.

Tanácsadásnak vagy terápiának minősülnek a rendezvények?
Nem, ezek a rendezvények nem helyettesítik a professzionális pszichológiai vagy pszichiátriai terápiát és tanácsadást. Ezen alkalmakon elsősorban olyan „puha készségek” (soft skills) és önismereti attitűdök elsajátításában segítünk, amelyek nem lépik át a pszichoterápia vagy egyéb szakmai tanácsadás korlátait.

Mi biztosítja a rendezvények szakmaiságát?
Rendezvényeink vendégei az adott területen kiemelkedő jártassággal rendelkező szakemberek, akik széleskörű elméleti tudással és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.

 „Szeretni tehozzád szegődtem” címmel indított beszélgetéssorozatunkról, valamint a további alkalmakról bővebben ide kattintva olvashatsz. 

Pin It on Pinterest

Share This