Pszichoforyou UP – Útkereső Pont, pont Neked!

A Pszichoforyou Magazin 2015-ös indulása óta több ezer cikket írtunk a pszichológia és az önismeret témájában. Ezek nyomán folyamatosan érkeztek hozzánk olvasói levelek: észrevételek, témafelvetések, de leginkább kérdések…

– „Hova forduljak?”
– „Merre induljak?
– „Kitől kérjek segítséget?”
– „Mit tanácsolnátok ebben a helyzetben?”

Nagyon sokan kerestetek meg minket levélben vagy telefonon, hogy a segítségünket kérjétek egy-egy elakadás, nehézség vagy küzdelmes élethelyzetet kapcsán. Lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk minden megkeresésre válaszolni, de – ahogy nőtt az oldal és gyarapodtak a kérdések – egy idő után be kellett látnunk, hogy a mi maroknyi szerkesztőségünk nem tudja, és nem is vállalhatja magára azt, hogy minden egyes megkeresésre egyénileg reagáljon és személyre szabott megoldást kínáljon.

De az igényt, hogy a cikkeinken túlmutató, plusz segítséget és konkrétabb iránymutatást várnátok tőlünk, érzékeltük. Erre az igényre reagálva indítottuk el orientációs tanácsadói szolgáltatásunkat, a Pszichoforyou UP-ot, amelynek célja, hogy érdemi segítséget nyújtsunk azoknak, akik

– tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogy hova, kihez forduljanak, milyen módszert vagy szakembert válasszanak egy elakadás vagy probléma kapcsán.

– elakadtak a terápiás vagy önismereti munkájukban.

 

 

Miről szól a Pszichoforyou UP?

A speciális, négyszemközt, online formában zajló, 60 perces konzultációs alkalmakon pszichológus szakértőink abban segítenek, hogy a téged érintő problémára szakmailag a legjobb megoldást nyújtó terápia, tanácsadás vagy módszer felé indulhass el.

Kinek ajánljuk a Pszichoforyou UP-ot? Neked, ha…

  • tanácstalan vagy azzal kapcsolatban, hogy merre indulj, kitől kérj segítséget;
  • olyan nehézséggel küzdesz, amelyre nem tudod, merre keresd a megoldást;
  • már jó ideje keresel, de nem találsz a problémádnak megfelelő segítséget;
  • van elképzelésed különböző lehetséges megoldásokról, de nem tudsz választani közülük;
  • próbálkoztál már különböző technikákkal és gyakorlatokkal, de azok nem hoztak eredményt;
  • szeretnél tisztán látni a sok lehetőség és módszer között;
  • szakmai alapokon nyugvó, hiteles szakembertől érkező útmutatásra vágysz.

Kik segítenek?

 

 

A JóLÉlek Pszichológiai Alapítvány munkatársai

 

 

Gyakran ismételt kérdések

Megoldást kapok itt a hozott problémámra?
A konzultáció célja elsősorban az, hogy útmutatást adjon, kihez fordulj a problémáddal. Ezért ez a beszélgetés még nem a probléma megoldásáról, hanem a leginkább megfelelő, szakmailag is megalapozott szakember vagy megoldási technika megkereséséről szól.

Miben segít tulajdonképpen ez a beszélgetés?
Gyakorlatilag minden héten megkeresnek minket olvasóink azzal a kéréssel, hogy ajánljunk szakembert egy problémára, segítsünk egy adott traumára vagy nehézségre gyógyírt adó terápiás módszer megtalálásában. Sokak számára ugyanis az a legnagyobb nehézség, hogy megtalálják a számukra valóban megfelelő szakembert. Tanácsadásainkon ebben nyújtunk segítséget.

Hogyan készüljek a beszélgetésre?
Mivel a tanácsadás négyszemközt zajlik közted és a szakember közt, fontos, hogy meggyőződj arról, hogy nyugodt, zavartalan körülmények között jelentkezel majd be. Segíthet, ha a beszélgetés előtt végiggondolod, esetleg le is írod magadnak a legfontosabb kérdéseidet és tapasztalataidat, amiket meg szeretnél beszélni a szakemberrel.

Hány alkalmas egy tanácsadás?
Alapvetően egy egyszeri konzultációról van szó, hiszen ennek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy pszichológus szakértőinkkel közösen átbeszéljétek a lehetőségeket, és közösen megtervezzétek a következő lépést.

Többször is részt vehetek ezen az orientációs tanácsadáson?
A célunk az, hogy minél rövidebb idő alatt megtaláld az aktuális nehézségedhez leginkább igazodó módszert és/vagy szakembert, de ha felmerül az igény, hogy más keretek között folytassátok a közös munkát, erre – a pszichológus szakértővel egyeztetve – egyénileg van lehetőség.

Mennyibe kerül a tanácsadás és hogyan történik a fizetés?
Egy konzultáció ára 11.000 Ft, amelyet az elérhető időpontra való jelentkezéskor, online, bankkártyával és előre rendezhetsz.

Hogyan zajlik a tanácsadásra való jelentkezés?
A szabad időpontok alapján jelentkezhetsz a tanácsadásra. A jelentkezést követően tanácsadó pszichológusunk felveszi veled a kapcsolatot és egyeztetitek a tanácsadás platformját (rendszerint Skype, Zoom vagy Google Meet felületet használunk), ezt követően pedig a megbeszélt időpontban lezajlik a találkozó.

Visszakérhetem a tanácsadás díját, ha nem tudok megjelenni az alkalmon?
Amennyiben jelentkeztél egy tanácsadásra, az alkalmat legkésőbb 48 órával az adott dátum előtt mondhatod le. Ezen belül már nem áll módunkban meghirdetni az érintett helyet, illetve lemondani a tanácsadó pszichológust, ezért a befizetett összeget csak akkor tudjuk visszatéríteni, ha legalább 48 órával a konzultáció előtt érkezik a lemondás.

Nyilatkozat

Az online konzultáció célja, hogy pszichológus szakértőink iránymutatása mentén a szolgáltatást igénybe vevő felhasználók érdemi segítséget és pontosabb képet kapjanak azzal kapcsolatban, hogy hova, kihez fordulhatnak az adott problémájukkal. Ugyanakkor a konzultáción való részvétel nem helyettesíti a terápiás munkát, vagy egy pszichológus szakemberrel közös munkafolyamatot.

Pin It on Pinterest

Share This