A szorongásmentes és felszabadult szexuális élet tanulható

Szerző: | 2016. 08. 04. | Test&Lélek | Olvasási idő: 7 perc

Minden nő lába között egy aranybánya van – tartja egy szlovák mondás. És hogy mit kell tennünk, hogy ezt mi nők tudatosan meg is élhessük? Miképpen élhetünk bűntudat nélküli, felszabadult, játékos szexuális életet? Hogyan befolyásolják a testünk és lelkünk működését a szexualitásban megélt örömeink, vagy éppen a kudarcaink? Kriston Andrea, a Vírus Est rendezvénysorozat keretében beszélt tabuk nélkül a Kriston Intim Torna (KIT) jótékony hatásairól.

Jólneveltségünkben vagyunk alulműveltek – állítja Kriston Andrea, aki a módszerével a szexualitás transzgenerációs tabusítása ellen küzd évtizedek óta. Célja, hogy a szexualitást kiemelje a tudatosság reflektorfényébe, ahol nem szégyen, ha egy óvodáskorú gyermek a nemi szervével ismerkedik, és a kamaszok sem a pornófilmekből tanulnak meg szexuális életet élni. Ahol a menstruáció lehet görcsmentes, ahol az alhasi betegségek megelőzhetőek, illetve megszüntethetőek és a szülési izmok felkészítése evidens – így a legtöbb esetben elkerülhető a gátmetszés, a nők pedig bíznak magukban, és önmagukat megbecsülve élik át a szülést.

Kriston Andrea Vírus Pszicho Estern tartott előadását itt tudod megnézni:

Kriston Andrea az első szülése után – amikor sok, és nehezen gyógyuló tünete volt a gát tájékán – kezdte kidolgozni a módszerét. A gátat is, mint minden más izmot, fel kell készíteni, fejleszteni  kell mielőtt  komoly terhelés éri. Ugyanakkor a gát izmainak a megerősítése nem csak a szülés előtt fontos, hiszen ezeknek az izmoknak a tudatos irányítása, akár már 6 hét alatt jelentős testi, és lelki változásokat hozhat az életünkbe. 

Ez azonban nem csak pusztán az izmok „szorítgatásából” áll. Ez egy háromlépcsős tanulási folyamat:

  1. Mozgást irányító agyterületek fejlesztése, fejlesztő mozgássor elsajátítása
  2. Helyes szokások kialakítása az altesti betegségek megelőzésére
  3. Tüneteket képző korlátozó érzelmek csökkentése
 Amennyiben elsajátítjuk ezt a három lépést, nőként, és férfiként egyaránt képesek lehetünk bűntudat, és szorongásmentes, felszabadult szexuális életet élni 

–  mondta el előadásában Kriston Andrea.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus Vírus Esten tartott előadásáról szóló beszámolónkat itt olvashatod el.

Mozgást irányító agyterületek fejlesztése

A gát izmainak irányítása az agyban történik. Éppen ezért fontos fejleszteni azokat a területeket, ahol ezeknek az izmoknak az idegi vezérlése differenciálódik. A tréningen minden résztvevő elsajátíthatja a nemi szerveket mozgató izmok fejlesztő szabályozását, illetve ezzel szinkronban fokozzuk az erogén rejtett táj erogén zónáinak érzékelését, miközben gátló érzelmeket oldozunk le erről a testrészről. Mindez egy tanulási folyamat, aminek olyan komoly élettani hatásai vannak, mint a gátizom erejének megnövekedése, vagy az altesti izmok tudatos, és gyors zárásának, vagy éppen az ellazításának a képessége. Ebben a szakaszban a legfontosabb, az izmok tudatos irányításának, és érzékelésének elsajátítása.

Mert aki ezt megtanulja, annak nem csak a szülés lesz szebb, és fájdalommentesebb élmény, de nőként és férfiként egyaránt képesek lehetünk egy felfokozott, hosszabb orgazmusélmény átélésére

 – mondta el Kriston Andrea.

Helyes szokások kialakítása az altesti betegségek ellen

Az alhas szerveit férfiak, és nők esetében is számos betegség veszélyezteti. A KIT módszer segítségével, azonban – urológusok, nőgyógyászok és proktológusok által egyaránt igazoltan – ezeknek a funkciózavaroknak a jelentős része gyógyítható. Olyan sokakat érintő betegségek ezek, mint a stressz inkontinencia, ami a résztvevők körében 93%-kal csökkent, vagy az aranyeres panaszok, amelyek a gát szöveteinek a rendszeres karbantartásával 85%-ban megszüntethetők.

K1PZ4FEMEQ

A gátizmok tudatos kontrollálása, illetve megerősítése hozzájárul ahhoz, hogy az altesti szervek – húgyhólyag, vagy a méhtest – megtartsák az anatómiai helyzetüket, vagy azokat visszaszerezzük, illetve a megfelelő vérellátottsággal, és a hormontermelés fokozásával a szexuális szervek funkcióját javítsuk. Mindezek mellett pedig az olyan pszichoszomatikus elváltozásokban is jelentős javulásokat értünk el, mint a visszatérő hüvely-, hólyag-, prosztatagyulladás, az endometriozis (méhnyálkahártya burjánzás), az erekciós zavar, vagy a spermium alul termelődése.

A tréningeken elsajátított módszer, jelentős életminőségbeli változást hozott a résztvevők életébe. Ennek köszönhetően a nők 96 %-a, a férfiaknak pedig a 100%-a számolt be arról, hogy megnőtt az önbizalma.

Egészséges mentális állapot elérése

Egy öngondoskodási folyamat az, ami a Kriston Intim Torna során elsajátítható. A bűntudat, a szorongás, mind olyan önmarcangolással járó folyamatok, amiket többek között szexuális kudarcaink miatt élhetünk át.

Legyen szó a korai magömlésről, erekciós zavarról, orgazmus hiányról, vagy éppen a megfoganásban való gátoltságról, ezek a kudarcok mind a két nem számára gúzsba kötik, és félelmekkel telivé teszik a szexuális életet. Ez pedig az önértékelésre és az egészségre egyaránt negatívan hat.

A módszereink segítségével nők és férfiak egyaránt megtanulják tudatosan használni a gátizmaikat, és a nemi szerveiket, aminek  köszönhetően egy felszabadultabb, játékos szexuális együttlétet élhetnek át. Ennek a szorongásmentes szexualitásnak pedig komoly pozitív hatása van az önértékelésünkre, a mentális állapotunkra, és az egészségünkre is.

70Z8DGP094

A szexualitás párkapcsolatokra gyakorolt hatásairól ebben a cikkünkben olvashattok bővebben.

Szexuális önismeret

A Kriston Intim Torna szexuális önismeretet ad, aminek hatására az önmagunk szeretetének, és a magunkról való gondoskodásnak az egyik forrása a szexuális öröm lehet. A tréning végére mindennapos rutinná válik a gátizmok tornáztatása, az altesti szervek egészségesen tartása, amely segít a kiegyensúlyozott, felszabadult szexuális élet megtartásában és megélésében.

A 12 órás tréning keretében, a résztvevők az oktató által elmondott történetek segítségével dolgozzák fel a megélt kudarcaikat, félelmeiket szorongásaikat, amelyek átmossák a jelenlévők lelkét, mellőzve azt, hogy a résztvevőknek el kellene mesélni a sajátjukat. A történetek által felébresztett, eldugott érzelmek hatására gyakran együtt sírunk, és nevetünk. Ez issegít az érzések felszabadításában. És ha ezeket a fájdalmas emlékeket képesek vagyunk elengedni, akkor megtapasztalhatjuk, miként szárnyalunk terhek nélkül.

A témáról a Kriston Andreával készülő interjúban hamarosan bővebben is olvashattok.

Fotó forrás: itt és itt

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Fekete Anna

Pin It on Pinterest

Share This