A szorongásmentes és felszabadult szexuális élet tanulható

Szerző: | 2016. 08. 04. |

Minden nő lába között egy aranybánya van – tartja egy szlovák mondás. És hogy mit kell tennünk, hogy ezt mi nők tudatosan meg is élhessük? Miképpen élhetünk bűntudat nélküli, felszabadult, játékos szexuális életet? Hogyan befolyásolják a testünk és lelkünk működését a szexualitásban megélt örömeink, vagy éppen a kudarcaink? Kriston Andrea, a Vírus Est rendezvénysorozat keretében beszélt tabuk nélkül a Kriston Intim Torna (KIT) jótékony hatásairól.

Jólneveltségünkben vagyunk alulműveltek – állítja Kriston Andrea, aki a módszerével a szexualitás transzgenerációs tabusítása ellen küzd évtizedek óta. Célja, hogy a szexualitást kiemelje a tudatosság reflektorfényébe, ahol nem szégyen, ha egy óvodáskorú gyermek a nemi szervével ismerkedik, és a kamaszok sem a pornófilmekből tanulnak meg szexuális életet élni. Ahol a menstruáció lehet görcsmentes, ahol az alhasi betegségek megelőzhetőek, illetve megszüntethetőek és a szülési izmok felkészítése evidens – így a legtöbb esetben elkerülhető a gátmetszés, a nők pedig bíznak magukban, és önmagukat megbecsülve élik át a szülést.

Kriston Andrea Vírus Pszicho Estern tartott előadását itt tudod megnézni:

Kriston Andrea az első szülése után – amikor sok, és nehezen gyógyuló tünete volt a gát tájékán – kezdte kidolgozni a módszerét. A gátat is, mint minden más izmot, fel kell készíteni, fejleszteni  kell mielőtt  komoly terhelés éri. Ugyanakkor a gát izmainak a megerősítése nem csak a szülés előtt fontos, hiszen ezeknek az izmoknak a tudatos irányítása, akár már 6 hét alatt jelentős testi, és lelki változásokat hozhat az életünkbe. 

Ez azonban nem csak pusztán az izmok “szorítgatásából” áll. Ez egy háromlépcsős tanulási folyamat:

  1. Mozgást irányító agyterületek fejlesztése, fejlesztő mozgássor elsajátítása
  2. Helyes szokások kialakítása az altesti betegségek megelőzésére
  3. Tüneteket képző korlátozó érzelmek csökkentése
 Amennyiben elsajátítjuk ezt a három lépést, nőként, és férfiként egyaránt képesek lehetünk bűntudat, és szorongásmentes, felszabadult szexuális életet élni 

–  mondta el előadásában Kriston Andrea.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus Vírus Esten tartott előadásáról szóló beszámolónkat itt olvashatod el.

Mozgást irányító agyterületek fejlesztése

A gát izmainak irányítása az agyban történik. Éppen ezért fontos fejleszteni azokat a területeket, ahol ezeknek az izmoknak az idegi vezérlése differenciálódik. A tréningen minden résztvevő elsajátíthatja a nemi szerveket mozgató izmok fejlesztő szabályozását, illetve ezzel szinkronban fokozzuk az erogén rejtett táj erogén zónáinak érzékelését, miközben gátló érzelmeket oldozunk le erről a testrészről. Mindez egy tanulási folyamat, aminek olyan komoly élettani hatásai vannak, mint a gátizom erejének megnövekedése, vagy az altesti izmok tudatos, és gyors zárásának, vagy éppen az ellazításának a képessége. Ebben a szakaszban a legfontosabb, az izmok tudatos irányításának, és érzékelésének elsajátítása.

Mert aki ezt megtanulja, annak nem csak a szülés lesz szebb, és fájdalommentesebb élmény, de nőként és férfiként egyaránt képesek lehetünk egy felfokozott, hosszabb orgazmusélmény átélésére

 – mondta el Kriston Andrea.

Helyes szokások kialakítása az altesti betegségek ellen

Az alhas szerveit férfiak, és nők esetében is számos betegség veszélyezteti. A KIT módszer segítségével, azonban – urológusok, nőgyógyászok és proktológusok által egyaránt igazoltan – ezeknek a funkciózavaroknak a jelentős része gyógyítható. Olyan sokakat érintő betegségek ezek, mint a stressz inkontinencia, ami a résztvevők körében 93%-kal csökkent, vagy az aranyeres panaszok, amelyek a gát szöveteinek a rendszeres karbantartásával 85%-ban megszüntethetők.

K1PZ4FEMEQ

A gátizmok tudatos kontrollálása, illetve megerősítése hozzájárul ahhoz, hogy az altesti szervek – húgyhólyag, vagy a méhtest – megtartsák az anatómiai helyzetüket, vagy azokat visszaszerezzük, illetve a megfelelő vérellátottsággal, és a hormontermelés fokozásával a szexuális szervek funkcióját javítsuk. Mindezek mellett pedig az olyan pszichoszomatikus elváltozásokban is jelentős javulásokat értünk el, mint a visszatérő hüvely-, hólyag-, prosztatagyulladás, az endometriozis (méhnyálkahártya burjánzás), az erekciós zavar, vagy a spermium alul termelődése.

A tréningeken elsajátított módszer, jelentős életminőségbeli változást hozott a résztvevők életébe. Ennek köszönhetően a nők 96 %-a, a férfiaknak pedig a 100%-a számolt be arról, hogy megnőtt az önbizalma.

Egészséges mentális állapot elérése

Egy öngondoskodási folyamat az, ami a Kriston Intim Torna során elsajátítható. A bűntudat, a szorongás, mind olyan önmarcangolással járó folyamatok, amiket többek között szexuális kudarcaink miatt élhetünk át.

Legyen szó a korai magömlésről, erekciós zavarról, orgazmus hiányról, vagy éppen a megfoganásban való gátoltságról, ezek a kudarcok mind a két nem számára gúzsba kötik, és félelmekkel telivé teszik a szexuális életet. Ez pedig az önértékelésre és az egészségre egyaránt negatívan hat.

A módszereink segítségével nők és férfiak egyaránt megtanulják tudatosan használni a gátizmaikat, és a nemi szerveiket, aminek  köszönhetően egy felszabadultabb, játékos szexuális együttlétet élhetnek át. Ennek a szorongásmentes szexualitásnak pedig komoly pozitív hatása van az önértékelésünkre, a mentális állapotunkra, és az egészségünkre is.

70Z8DGP094

A szexualitás párkapcsolatokra gyakorolt hatásairól ebben a cikkünkben olvashattok bővebben.

Szexuális önismeret

A Kriston Intim Torna szexuális önismeretet ad, aminek hatására az önmagunk szeretetének, és a magunkról való gondoskodásnak az egyik forrása a szexuális öröm lehet. A tréning végére mindennapos rutinná válik a gátizmok tornáztatása, az altesti szervek egészségesen tartása, amely segít a kiegyensúlyozott, felszabadult szexuális élet megtartásában és megélésében.

A 12 órás tréning keretében, a résztvevők az oktató által elmondott történetek segítségével dolgozzák fel a megélt kudarcaikat, félelmeiket szorongásaikat, amelyek átmossák a jelenlévők lelkét, mellőzve azt, hogy a résztvevőknek el kellene mesélni a sajátjukat. A történetek által felébresztett, eldugott érzelmek hatására gyakran együtt sírunk, és nevetünk. Ez issegít az érzések felszabadításában. És ha ezeket a fájdalmas emlékeket képesek vagyunk elengedni, akkor megtapasztalhatjuk, miként szárnyalunk terhek nélkül.

A témáról a Kriston Andreával készülő interjúban hamarosan bővebben is olvashattok.

Fotó forrás: itt és ittSEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szólj hozzá!

Szerző

Fekete Anna
És ezt olvastad már?

Pin It on Pinterest

Share This