„A fájdalom elkerülhetetlen, a szenvedés választható” – Pszichoforyou Lélekerősítő Podcast (II./15.)

Szerző: | 2021. 02. 19. | PODCAST | Olvasási idő: 2 perc

Edith Eva Eger szerint nincs benne az anyakönyvi kivonatunkban, hogy szenvedés nélküli élet vár ránk. A kérdés az, hogy hogyan állunk a fájdalmas szituációkhoz, mit kezdünk a szenvedésünkkel? (Ahogy azt a címbeli idézetben Haruki Murakami bölcsen megfogalmazza.)

De vajon min múlik az, ki hogyan áll egy krízisállapothoz? Mi segíthet nekünk egy nehéz helyzetből kijönni? Mire taníthat minket a szenvedésünk? Hogyan tudunk különbséget tenni valódi szenvedés és „nyafizás” között? Hogyan húzzuk meg határainkat a szenvedőkkel szemben?

Szabó Eszter Judit és Herendi Kata, a 20 önismereti kérdés és válasz című könyv szerzői ezúttal a szenvedésről beszélgettek. A téma sajnos – az elmúlt időszak megszaporodott veszteségélményei miatt – sokak számára aktuális lehet, ha ti is érintettek vagytok, vagy csak érdekel titeket a téma, hallgassatok ránk!

 

Az adásban említettük:

A 20 önismereti kérdés és válasz című könyv

Edith Eva Eger – A döntés című könyve

Dr. Buda László – Mit üzen a tested? című könyve

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Molnár Dénes

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This