„A fájdalom elkerülhetetlen, a szenvedés választható” – Pszichoforyou Lélekerősítő Podcast

Szerző: | 2021. 02. 19. |

Edith Eva Eger szerint nincs benne az anyakönyvi kivonatunkban, hogy szenvedés nélküli élet vár ránk. A kérdés az, hogy hogyan állunk a fájdalmas szituációkhoz, mit kezdünk a szenvedésünkkel? (Ahogy azt a címbeli idézetben Haruki Murakami bölcsen megfogalmazza.)

De vajon min múlik az, ki hogyan áll egy krízisállapothoz? Mi segíthet nekünk egy nehéz helyzetből kijönni? Mire taníthat minket a szenvedésünk? Hogyan tudunk különbséget tenni valódi szenvedés és „nyafizás” között? Hogyan húzzuk meg határainkat a szenvedőkkel szemben?

Szabó Eszter Judit és Herendi Kata, a 20 önismereti kérdés és válasz című könyv szerzői ezúttal a szenvedésről beszélgettek. A téma sajnos – az elmúlt időszak megszaporodott veszteségélményei miatt – sokak számára aktuális lehet, ha ti is érintettek vagytok, vagy csak érdekel titeket a téma, hallgassatok ránk!

 

Az adásban említett hivatkozások:

A 20 önismereti kérdés és válasz című könyv:

https://bit.ly/33OtiKd

Edith Eva Eger – A döntés című könyve

Dr. Buda László – Mit üzen a tested? című könyve

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Molnár DénesLESZEL AZ ÚTITÁRSUNK?

Saját fejlesztésű önismereti programunk keretében további exkluzív tartalmainkhoz is hozzáférhetsz. Videók, filmek, önismereti gyakorlatok szívvel-lélekkel neked. MEGNÉZEM

Szólj hozzá!

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This