A konfliktus nem győztes-vesztes játszma, hanem lehetőség a fejlődésre – PFY Lélekerősítő Podcast

Szerző: | 2021. 11. 01. | PODCAST | Olvasási idő: 2 perc
„…a konfliktusnélküliség egyben kommunikációnélküliséget, kapcsolatnélküliséget is jelent. Nem a konfliktusnélküliség, hanem az azzal való méltó, megfelelő megküzdés az, amire törekednünk érdemes.” Tulajdonképpen ez a Popper Péter idézet is lehetne legfrissebb podcast-adásunk mottója, amelyben a konfliktuskezeléssel kapcsolatos nehézségekről beszélgettünk.
Miért próbáljuk mindenáron elkerülni a konfliktust? És mi motiválja azokat, akik egy ilyen helyzetben „buldózerként” keresztül akarják vinni a saját igazukat? Vajon miért olyan nehéz tudomásul venni, ha a másik nem azt gondolja, amit mi? Hogyan tudunk fejlődni ezen a téren, és mi mindent nyerhetünk, ha megértjük, hogy a konfliktus nem egy győztes-vesztes harc, hanem egy lehetőség arra, hogy a kapcsolat fejlődjön?
Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk hamarosan megjelenő, „20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról” című könyvünk kapcsán. Ha érdekelnek a válaszok, hallgassatok ránk!

Az adásban említett cikkek és hivatkozások:
A „20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról” című könyvet itt tudjátok előjegyezni: https://bit.ly/3ic3uOT
Az adásban említett könyv: Marshall B. Rosenberg: A szavak ablakok vagy falak – Erőszakmentes kommunikáció
Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit
Utómunka: Tóth Zsófia

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This