„Abból nem tudsz adni, ami neked sincs” – Mennyi áldozatot érdemes hozni egy kapcsolatért? (PFY PODCAST IV/1)

Szerző: | 2021. 10. 02. |

„Az önfeláldozás életcsapdájára a bűntudat kattintja rá a lakatot, amint elsőbbséget adnánk magunknak, úrrá lesz rajtunk a lelkiismeret-furdalás” – olvasható hamarosan megjelenő, 20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról című könyvünkben.

A kisebb kihagyás után friss lendülettel visszatérő Pszichoforyou Lélekerősítő Podcastben ennek a kötetnek a fejezettémáit dolgozzuk fel. A legújabb részben az önfeláldozás témáját jártuk körül.

Milyen otthonról hozott minták munkálnak az önfeláldozásra hajlamos embereket kísértő, folyamatos bűntudat érzése mögött? Honnan tudhatjuk, hogy érintettek vagyunk az önfeláldozás sémájában? Hogyan befolyásolja a választásainkat a párkapcsolatok, vagy éppen a munka világában, ha a sajátunk helyett mindig mások érdekeit soroljuk előre? És miért marad olyan sokáig észrevétlen az önfeláldozó működésmód? Hogyan tudjuk magunk mögött hagyni?

Ha érdekelnek a válaszok, hallgassatok ránk!

A 20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról című könyvet itt tudjátok előjegyezni:

https://bit.ly/3ic3uOT

Az adásban említett könyvek és cikkek:

Jeffrey E. Young Janet S. Klosko: Fedezd fel újra az életed!

A Wendy-szindrómáról szóló cikkünk:

https://pszichoforyou.hu/wendy-szindroma/

Doug Abrams – Dr. Rachel Carlton Abrams – John M. Gottman – Julie Schwartz Gottman: 8 randi – Beszélgetések az életre szóló párkapcsolatért

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Tóth Zsófia

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

LESZEL AZ ÚTITÁRSUNK?

Saját fejlesztésű önismereti programunk keretében további exkluzív tartalmainkhoz is hozzáférhetsz. Videók, filmek, önismereti gyakorlatok szívvel-lélekkel neked. MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This