„Abból nem tudsz adni, ami neked sincs” – Mennyi áldozatot érdemes hozni egy kapcsolatért? (PFY PODCAST IV/1)

Szerző: | 2021. 10. 02. | PODCAST | Olvasási idő: 2 perc

„Az önfeláldozás életcsapdájára a bűntudat kattintja rá a lakatot, amint elsőbbséget adnánk magunknak, úrrá lesz rajtunk a lelkiismeret-furdalás” – olvasható ’20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról’ című könyvünkben.

A kisebb kihagyás után friss lendülettel visszatérő Pszichoforyou Lélekerősítő Podcastben ennek a kötetnek a fejezettémáit dolgozzuk fel. A legújabb részben az önfeláldozás témáját jártuk körül.

Milyen otthonról hozott minták munkálnak az önfeláldozásra hajlamos embereket kísértő, folyamatos bűntudat érzése mögött? Honnan tudhatjuk, hogy érintettek vagyunk az önfeláldozás sémájában? Hogyan befolyásolja a választásainkat a párkapcsolatok, vagy éppen a munka világában, ha a sajátunk helyett mindig mások érdekeit soroljuk előre? És miért marad olyan sokáig észrevétlen az önfeláldozó működésmód? Hogyan tudjuk magunk mögött hagyni?

Ha érdekelnek a válaszok, hallgassatok ránk!

A 20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról című könyvet itt tudjátok megrendelni.

Az adásban említett könyvek és cikkek:

Jeffrey E. Young Janet S. Klosko: Fedezd fel újra az életed!

A Wendy-szindrómáról szóló cikkünk:

Wendy-szindróma – amikor csak mellékszereplő vagy a saját életedben

Doug Abrams – Dr. Rachel Carlton Abrams – John M. Gottman – Julie Schwartz Gottman: 8 randi – Beszélgetések az életre szóló párkapcsolatért

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Tóth Zsófia

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This