Coaching az alapoktól a mesteri tudásig – Hogy néz ki a profi coaching? (X)

Szerző: | 2022. 10. 26. | Lélekerősítő | Olvasási idő: 3 perc

A PALLAS ATHÉNÉ KÖNYVKIADÓ AJÁNLÓJA

Az Így lehetsz coach bemutatja, mit kell tudnia egy professzionális coachnak, akit a világ bármely táján elfogadnak, és aki szabadon, szakmai tudása teljében dolgozhat. Olyan átfogó útmutató ez, amely az alapoktól indul, és elvezet a mesteri tudáshoz. Ugyanakkor a könyvben minden olvasó találhat valami számára hasznosat.

A Pallas Athéné Könyvkiadó által megjelentetett Így lehetsz coach, a külföldön már nagy sikert aratott kötet magyar változata. Szerzője a világ 10 legjobb professzionális coacha közé sorolt Jonathan Passmore pszichológiaprofesszor, aki a coaching tudományos megalapozását biztosította a kötetben, amit Tracy Sinclair vezetői coach és tanácsadó a gyakorlati oldalról egészített ki. Ábri Judit mestercoach pedig a most megjelent magyar kiadásban aktualizálta a kötetet a Nemzetközi Coaching Szövetség (ICF) 2022-es iránymutatásai szerint.

Két dolog teszi a coachingot szakmává: a jól körülhatárolt készségek és az etikus működés – hangsúlyozzák a szerzők, és részletesen taglalják az ICF által elfogadott szakmai kompetenciákat és viselkedési normákat. Akkor lesz valaki szakszerű, és akkor nevezheti magát hitelt érdemlően coachnak, ha ezek mentén dolgozik. Az ügyfélnek nyújtott coachingszolgáltatás is így lesz egységes és megbízható.

„Ezzel a szakmával a folyamatos tanulást, az önfejlesztést vállalom” – emelik ki a szerzők. A coach folyamatos fejlődés iránti igénye jó példaként állhat az ügyfél előtt is – teszik hozzá. „Ez elengedhetetlen, hiszen a coachingmunka során a legfontosabb eszköz mi magunk vagyunk. Tudatosságunkat – az önismerettel a fókuszban – és szakmai tudástárunkat mindig bővíteni és élesíteni kell.” A folyamatos fejlődés és tanulás megvalósításához pedig inspirációt és útmutatást is nyújt a könyv.

Ismerteti a coachingirányzatokat, valamint a különféle coachingmódszereket is. A mentorálás és a szupervízió – mint a coaching társszakmái, kisegítő és kiegészítő tevékenységei – ugyancsak kaptak egy-egy fejezetet. A kötet bevezet a coachingeszközök gazdag tárházába is. Külön fejezetet szentel annak bemutatására is, miként lehetséges ACC-, PCC-, illetve MCC-szintű, nemzetközileg minősített coachcsá válni.

Az Így lehetsz coach című kötet exkluzív kiadói áron vásárolható meg a Pallas Athéné Könyvkiadó Bölcs Várban (I. kerület, Úri utca 21.) működő könyvesboltjában, valamint a webshopjában. A PABooks kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre is. Facebook-oldalán és podcastcsatornáján (elérhető a Spotify- és az iTunes-platformokon) további hasznos, érdekes információk találhatók a megjelenő könyvekről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről.

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This