Pszichoforyou Lélekerősítő: ezek voltak 2020 leghallgatottabb podcast-adásai

Szerző: | 2020. 12. 24. | PODCAST | Olvasási idő: 5 perc

Rengeteg csodaszép visszajelzést, és sok fontos, építő jellegű kritikát kaptunk tőletek az idén tavasszal indult podcast-műsorunkkal kapcsolatban. Bevalljuk töredelmesen, amikor 2020 márciusában „kilőttük” a Pszichoforyou Lélekerősítő első adását az éterbe, mi sem gondoltuk volna, hogy az év végére az ország leghallgatottabb podcastjei között találjuk magunkat.

Pedig így történt! Az elmúlt évben összesen 22 alkalommal jelentkeztünk be, és beszélgettünk kapcsolatokról, fáradságról, döntésekről, játszmákról, és még sok-sok fontos, a testi-lelki egészségünket meghatározó témáról.

Azért is különösen jó érzés, hogy ennyire sokan hallgattok minket, mert ez a podcast-folyam egy igazi szerelemprojekt számunkra – az adások közben tulajdonképpen hallgatóság előtt történik meg az, ami olyan gyakran megesik velünk a hétköznapokban: beszélgetünk arról, ami a szívügyünk.

Köszönjük, hogy ebben az élményben már közel egy éve osztozhatunk veletek, és adásról adásra több ezren hallgattok minket. Ígérjük, hogy a karácsonyi szünet után visszatérünk, de addig is szeretettel ajánljuk a figyelmetekbe 2020 „best of” válogatását, vagyis a három leghallgatottabb podcastünket.

Miért olyan nehéz szeretni és elfogadni magunkat?

Ezt a kérdést, és ezzel együtt az önszeretet témáját jártuk körül 2020 októberében megjelent podcastünkben, amelyben vendégünk volt állandó szerzőnk, Porpáczi Júlia pszichológus is.

Az életünkben nagyon sok időt és energiát fordítunk arra, hogy megtanuljuk, hogyan kell másokhoz megértően és figyelemmel odafordulni. De mi történik akkor, amikor saját magunk elfogadásáról és szeretetéről van szó? Miért olyan nehéz szeretni magunkat? Egyáltalán hogyan kell azt csinálni? Mit tanulunk erről, és miért fontos, hogy ezt a tudást megszerezzük és tovább örökítsük? Hogyan aránylik az önszeretet a kapcsolatainkhoz, a boldogságunkhoz?  

Ezekről a kérdésekről beszélgettünk ebben az adásban:

Miért halogatunk annyit, és mit tehetünk azért, hogy ezen változtassunk?

A képzeletbeli dobogó második fokára a halogatásról szóló adásunk került. Már többször is rácsodálkoztunk arra, hogy milyen sokan érdeklődtök ez iránt a téma iránt, és ahogy a vonatkozó cikkeket, úgy ezt a műsort is több ezren kísértétek figyelemmel.

Miért olyan nehéz elkezdeni és befejezni valamit? Milyen egyéni különbségek lehetnek a halogatók típusai és motivációi között?  Milyen trükkök és stratégiák segíthetnek abban, hogy ne halogassunk annyit? Mi köze van az önszeretetnek, az önértékelésnek és az önsorsrontásnak a halogatáshoz? És miért nélkülözhetetlen előfeltétele a halogatással kapcsolatos nehézségeink meghaladásának az önismeret?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdések jártunk körül ebben az adásban:

Mitől lesz igazi egy kapcsolat?

Valószínűleg az sem véletlen, hogy a műsorfolyam történetének leghallgatottabb adása a kapcsolatokról szól. Állandó szerzőnkkel, Barkász Heléna klinikai szakpszichológussal olyan húsbavágó témákat érintettünk, hogy:

Mit jelent jól szeretni? Miért olyan nehéz őszintének lenni a kapcsolatainkban? Miért félünk a különbözőségeiktől és a konfliktusoktól? Mi kell ahhoz, hogy egy kapcsolat épüljön, ne pedig leépüljön? Milyen kérdéseket érdemes feltennünk magunknak, ha szeretnénk úgy igazán meglátni egymást? Mitől lesz valóban tartalmas és igazi egy kapcsolat?

Az adást az alábbi linken találjátok:

Az adás készítői, Herendi Kata és Szabó Eszter Judit, valamint az utómunkát végző Tóth Zsófia és Molnár Dénes nevében is köszönjük az egész éves, megtisztelő figyelmet. Ha tehetitek, akkor tartsatok velünk jövőre is!

A Pszichoforyou Lélekerősítő podcast-csatornájára itt és itt tudsz feliratkozni.

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This