3 egyszerre tartalmas és könnyed olvasnivaló, amit érdemes a strandtáskába tenni

Szerző: | 2017. 08. 04. | Social&Smart | Olvasási idő: 4 perc

Ebben a nagy forróságban tényleg nem lehet mást tenni, mint a hónunk alá csapni a strandtáskát és elindulni egy olyan helyre, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy bizonyos időközönként megmártózzunk a jó hideg vízben. Szerintünk a csomag elengedhetetlen tartozéka valami tartalmas, de azért nem annyira nehéz olvasnivaló is. Ezért arra kértük a Bookself csapatát, hogy segítsenek nekünk a választásban és ajánljanak három olyan könyvet, ami belefér ebbe a kategóriába – és persze a strandtáskába is. Az alábbiakban az ő ajánlójukat olvashatjátok.

Tisza Kata: Pesti kínálat

Tisza Kata (szerintünk) legerősebb kötete tavaly jelent meg, Akik nem sírnak rendesen címmel. Bármelyik könyvét szívesen ajánljuk, de a strandtáskába most a Pesti kínálat címűt készítenénk. A rövid írásokat könnyen olvashatjuk akkor is, ha csak pár percünk van a következő csobbanásig. A történetek, olykor mosolyt csalnak az arcunkra, olykor elgondolkodtatnak, de sok helyen magunkra ismerhetünk bennük. Hozzánk szólnak, ha párkapcsolatban élünk, ha éppen egyedülállók vagyunk, szakítás előtt és után, vagy a boldog összetartozásban. A rövid és lényegre törő mondatok sokáig elkísérnek.

Jodi Picoult: Apró csodák

Jodi Picoult amerikai írónő híres arról, hogy érzékeny témákat dolgoz fel a regényeiben úgy, hogy közben hihetetlenül olvasmányos marad. Apró csodák című könyve egy afroamerikai nővérről és egy fehér felsőbbrendűségben hívő házaspárról szól, akik kisbabájuk elvesztése után pert indítanak a szerintük vétkes nővér ellen. A diszkrimináció és a rasszizmus ugyan elsőre nem tűnik könnyed, vonzó, nyári témának, ugyanakkor mégis érdemes kézbe venni a könyvet, mert Picoult olyan mesélőerővel visz végig a történeten, hogy egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy lement a nap, és zárják a strandot.

Szurovecz Kitti: A sokszínű

Lehet egyszerre több embert szerelemmel szeretni? Ezt a kérdést teszi fel Szurovecz Kitti legújabb regénye, A sokszívű. A poliamoriánál, vagyis a nem titkolt, etikus többszerelműség témájánál többről szól a könyv: önmagunk vállalásáról, arról, hogy milyen úton kell végigmennünk ahhoz, hogy igazán őszinték legyünk önmagunkkal .

+1

Ha inkább valami klasszikust olvasnál…

…akkor  Örkény István Egyperceseit ajánljuk. Ne felejtsük a szerző instrukcióját: ha valamit nem értünk, olvassuk el újra a címet! Ne azt keressük, hogy Ő vajon mit akart üzenni nekünk, hanem hogy számunkra mi az üzenetet abból, amit leírt. Ezzel a szemmel érdemes olvasni az összes (nyári) könyvet!

Te voltál már irodalomterápián? Mi kipróbáltuk! Az ott szerzett tapasztalatinkról ebben a cikkünkben olvashatsz.

Érdekesnek vagy hasznosnak találtad a cikket? Ha igen, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, így biztosan nem maradsz le a legizgalmasabb pszichológiai témájú hírekről, programokról és cikkekről.

A Bookself csapatáról pedig itt és itt olvashatsz.

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Gaál Szilvia
Anya és irodalomterapeuta. Az olvasás számára szakma és hobbi egyben, ami feltölt és tanít. Elkötelezetten támogatja a nőket az anyává válás lelki folyamatában. Szereti a tudását átadni, megfigyelni és mélyeket lélegezni a természetben.

Pin It on Pinterest

Share This