https://ad.adverticum.net/t/?z=5241194&g=5241195&b=524119700&h=[LOCATION]&p=2

Ebben a nagy forróságban tényleg nem lehet mást tenni, mint a hónunk alá csapni a strandtáskát és elindulni egy olyan helyre, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy bizonyos időközönként megmártózzunk a jó hideg vízben. Szerintünk a csomag elengedhetetlen tartozéka valami tartalmas, de azért nem annyira nehéz olvasnivaló is. Ezért arra kértük a Bookself csapatát, hogy segítsenek nekünk a választásban és ajánljanak három olyan könyvet, ami belefér ebbe a kategóriába – és persze a strandtáskába is. Az alábbiakban az ő ajánlójukat olvashatjátok.

Tisza Kata: Pesti kínálat

Tisza Kata (szerintünk) legerősebb kötete idén jelent meg, Akik nem sírnak rendesen címmel. Bármelyik könyvét szívesen ajánljuk, de a strandtáskába most a Pesti kínálat címűt készítenénk. A rövid írásokat könnyen olvashatjuk akkor is, ha csak pár percünk van a következő csobbanásig. A történetek, olykor mosolyt csalnak az arcunkra, olykor elgondolkodtatnak, de sok helyen magunkra ismerhetünk bennük. Hozzánk szólnak, ha párkapcsolatban élünk, ha éppen egyedülállók vagyunk, szakítás előtt és után, vagy a boldog összetartozásban. A rövid és lényegre törő mondatok sokáig elkísérnek.

Jodi Picoult: Apró csodák

Jodi Picoult amerikai írónő híres arról, hogy érzékeny témákat dolgoz fel a regényeiben úgy, hogy közben hihetetlenül olvasmányos marad. Apró csodák című könyve egy afroamerikai nővérről és egy fehér felsőbbrendűségben hívő házaspárról szól, akik kisbabájuk elvesztése után pert indítanak a szerintük vétkes nővér ellen. A diszkrimináció és a rasszizmus ugyan elsőre nem tűnik könnyed, vonzó, nyári témának, ugyanakkor mégis érdemes kézbe venni a könyvet, mert Picoult olyan mesélőerővel visz végig a történeten, hogy egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy lement a nap, és zárják a strandot.

Szurovecz Kitti: A sokszínű

Lehet egyszerre több embert szerelemmel szeretni? Ezt a kérdést teszi fel Szurovecz Kitti legújabb regénye, A sokszívű. A poliamoriánál, vagyis a nem titkolt, etikus többszerelműség témájánál többről szól a könyv: önmagunk vállalásáról, arról, hogy milyen úton kell végigmennünk ahhoz, hogy igazán őszinték legyünk önmagunkkal .

+1

Ha inkább valami klasszikust olvasnál…

…akkor  Örkény István Egyperceseit ajánljuk. Ne felejtsük a szerző instrukcióját: ha valamit nem értünk, olvassuk el újra a címet! Ne azt keressük, hogy Ő vajon mit akart üzenni nekünk, hanem hogy számunkra mi az üzenetet abból, amit leírt. Ezzel a szemmel érdemes olvasni az összes (nyári) könyvet!

Te voltál már irodalomterápián? Mi kipróbáltuk! Az ott szerzett tapasztalatinkról ebben a cikkünkben olvashatsz.

Érdekesnek vagy hasznosnak találtad a cikket? Ha igen, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, így biztosan nem maradsz le a legizgalmasabb pszichológiai témájú hírekről, programokról és cikkekről.

A Bookself csapatáról pedig itt és itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

Pin It on Pinterest