Éjszakai bárban fertőz a gondolat

Szerző: | 2016. 03. 10. |

Végy egy hangulatos helyet, adj hozzá egy finom pohár bort, bolondítsd meg egy pár tartalmas előadással és már kész is. Röviden ez lenne a Vírus Estek receptje – ami úgy tűnik, bevált. Igaz, ami igaz, sok múlik a tálaláson, ugyanis a negyedik éve töretlen népszerűségnek örvendő rendezvénysorozat azáltal, hogy az unalmas előadótermi hangulatot leporolva egy romkocsmába, majd egy éjszakai bárba emelt „provokatív, gondolatébresztő” előadásokat, fiatalok ezreit fertőzte meg sok-sok fontos és tartalmas gondolattal.

Buzogány Anna

Mert a gondolat fertőz – ez lenne a 2012-ben elindított, akkor még a Kolor Bárban futó sorozat szlogenje. A látogatottsági adatokat elnézve nem volt alaptalan jelmondatként ezt választani. Az elmúlt négy évben 150 estet rendeztünk meg, és több mint 200 előadó állt a közönség elé – mondja Buzogány Anna, a sorozat főszervezője, aki az első pillanattól kezdve kiemelt jelentőséget tulajdonít annak, hogy az előadásokat ne csak a helyszínre érkező közönség láthassa.

Minden előadásunk kikerül a Vírus Klub Youtube csatornájára. A videók mostanra már összességében majdnem 400 000 megtekintésnél tartanak, de élőben is sokan követik az előadásokat: egy este átlagosan 200 ember jön el a Vírus Estekre. Eleinte nem szenteltünk külön figyelmet a pszichológiai tematikájú előadásoknak, de a nagy érdeklődésre való tekintettel 2012 szeptemberében elindítottuk a Vírus Pszicho sorozatot is – teszi hozzá a főszervező, aki ma már férjével, Gradvolt Endrével együtt dolgozik azon, hogy az előadásokon elhangzó gondolatok minél több emberhez és minél több csatornán eljussanak.

Küldetésük, hogy a fiatal, és tettre kész generációt megszólítva, egy olyan közösséget alakítsanak ki, mely tudja és akarja az előadások alatt megismert értékeket képviselni.

12795159_853152894830460_3447945489883057137_o

De a szervezők lehetőséget adnak a fiatalabb, a szélesebb nyilvánosság előtt még kevésbé ismert előadóknak is. A 2016 januárjától a Tütü Budapest nevű szórakozóhelyre költöző sorozat közönsége az elmúlt években többek között olyan különleges témákról hallhatott, mint a pszichedelikus ártalomcsökkentés, a hülyeség pszichológiája (amelyről már nálunk is olvashattatok – a szerk.), a halálközeli élmények, a placebo-jelenség vagy a börtönpletyka.

Ha még nem tettétek, mindenképpen menjetek el egy Vírus Estre vagy, ha erre nincs lehetőségetek kövessétek a sorozat csatornáját online! Mert lehet, hogy a gondolat fertőz, de szerencsére ez a vírus nem ártalmas, sőt.

Via: VirusKlub, VirusEst

Fotó: Gradvolt EndreSEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szólj hozzá!

Szerző

Szabó Eszter Judit
Kommunikációs szakember, újságíró. Szeret szép dolgokat fotózgatni és jógázni. Ha kikapcsol, akkor túrázni megy. Vagy kosarazni. Ha csinál valamit, akkor azt szívvel-lélekkel teszi. A Pszichoforyou-ra ez különösen igaz.

Pin It on Pinterest

Share This