„Mintha mindig mások cipőjében járnánk, ami egyfolytában szorít” – A kapcsolatfüggőség ördögi dinamikája (PFY-podcast IV/2)

Szerző: | 2021. 10. 15. |

„Úgy cselekszünk, mintha a szeretet, a figyelem és az elismerés csak akkor érne valamit, ha olyasvalakiből tudjuk előcsalogatni, aki a saját problémái miatt ezt csakúgy képtelen saját magától adni” – ezt a Robin Norwood-tól származó gondolatot is idéztük (többek között) legfrissebb podcast-adásunkban, amelyben a kapcsolatfüggőség témáját jártuk körül hamarosan megjelenő könyvünk nyomán.

Miért gondoljuk, hogy a szerelem vagy szeretet csak szenvedés árán érhető el? Milyen ördögi dinamikák és mögöttes motivációk lépnek működésbe akkor, amikor újból és újból ugyanabban a szomorú valóságban, egy érzelmileg és lelkileg kizsigerelő kapcsolatban találjuk magunkat? Hol kezdődik, és merre vezet a gyógyulás útja?

Ha érdekelnek a válaszok, hallgassatok ránk!

 

 

A „20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról” című könyvet itt tudjátok előjegyezni:

https://bit.ly/3ic3uOT

 

Az adásban említett könyvek és cikkek:

Brunner Zsanett Anna kapcsolatfüggőségről írt cikke:

https://pszichoforyou.hu/tarsfuggoseg/

Melody Beattie: Ne függj senkitől

Robin Norwood: Nők, akik túlságosan szeretnek

 

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Tóth Zsófia

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This