A Pszichoforyou.hu egy online közösségi tér.

Egy hely, ami a pszichológiáról szól, de nemcsak pszichológusoknak. Sőt. Jellemzően olyan embereknek szól, akik érdeklődnek a pszichológia iránt, vagy éppen szeretnének kicsit többet megtudni róla. Azoknak, akik mernek bátran kérdezni, de azokhoz is, akik inkább csak olvasnának róla.

Egy hely, ahol nem adunk tanácsot, nem komolykodunk, nem moralizálunk, nem minősítünk. Szeretnénk megmutatni, hogy a pszichológia valójában ilyen és tulajdonképpen mindenhol ott van. Filmekben, könyvekben, hírekben, múzeumokban. Az utcán, a buszon, a közértben. Egy szemvillanásban. A rugalmatlan kolléga frontális lebenyében, a rosszkedvű eladó keserű mosolyában, a Margitszigeten andalgó szerelmespár pupillájában.

Nem népszerűsíteni szeretnénk a pszichológiát, csak megmutatni azokat a tartalmakat, helyeket, programokat, ahol fontos gondolatokra bukkanhattok. Bízunk benne, hogy az itt megjelenő cikkekben is sok ilyet találtok.

Foglalkozunk aktualitásokkal. Szakmázunk, elemzünk, megosztunk, ajánlunk. Érthetően, gyakorlatiasan, közvetlenül. Tudományos igényességgel, de soha nem tudományoskodva. Egyszerűen, de mindig tartalmasan. A célunk minden esetben az, hogy az itt megjelenő írások ráirányítsák a figyelmeteket azokra a kapaszkodókra – legyen az egy önismereti könyv, egy kutatási eredmény, vagy egy izgalmas előadás – amelyek segíthetnek megérteni, boldogulni, fejlődni.

Hogy miért? Azért, mert hisszük, hogy ha a világot a pszichológia tudományának fénytörésében szemléljük, segíthet felismerni fontos összefüggéseket. Ezek erőt adhatnak a változáshoz. Úgy gondoljuk, ez segíthet abban is, hogy kicsit jobban értsük és megértsük egymást és ez által könnyebben boldoguljunk ebben a sokszor felszínes és szorongást keltő világban.

A Pszichoforyou.hu weboldalát pszichológusok és újságírók szerkesztik. Ebből következik, hogy az oldalra minden esetben szakmailag lektorált, de közérthető stílusban megírt tartalmak kerülnek.

Reméljük, mindennapi útravalóval tudunk szolgálni. Ezért hoztuk ugyanis létre.

Szívvel. Lélekkel. Nektek.

 

A Pszichoforyou csapata


Szabó Eszter Judit
alapító-főszerkesztő

Kommunikációs szakember, újságíró. Hisz az önismereti- és terápiás munka sorfordító erejében. Ha kikapcsol, akkor túrázni megy. Vagy jógázni. Ha csinál valamit, akkor azt szívvel-lélekkel teszi. A Pszichoforyou-ra ez különösen igaz.


Herendi Kata
vezető szerkesztő

Pszichológus, szakfordító. Szeret beszélni, de hallgatni, figyelni és írni még inkább. Imádja az állatokat, az őszt, az angol nyelvet. Két dolog nem létezik számára: túl hosszú séta, és túl sok könyv – ezekből sosem elég.

Állandó szerzőink


Brunner Zsanett Anna
pszichológus

Hihetetlenül szerencsésnek gondolja magát, mert mindig is egyértelmű volt számára, hogy írni szeretne és emberekkel foglalkozni, és ezt meg is tudta valósítani. Mindig azt látja a vele szemben ülőben, amilyen valójában ő, a félelmek rétege alatt.


Barkász Heléna
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta jelölt, család- és párterapeuta jelölt

Sokféle dologgal foglalkozik. Szorongáskezeléssel, egyetemi hallgatóknak diáktanácsadással, pszichoszomatikus zavarok kezelésével, megéléseiről pedig cikkeket ír. Főleg a Pszichoforyou-nak. Nagyon kiemeli az önismeret fontosságát, mint a legtöbb reménnyel kecsegtető iránytűt a változás felé.


Porpáczi Júlia
pszichológus

Pszichológus, de jártas a kommunikáció területén is. Mindig tanul valamit. Saját magát is. Család, barátok, mozgás, fejlődés, vidámság, természet – ezek szerinte a fontos dolgok.


Szabó Anna
egyetemi hallgató, a Pszichoforyou állandó szerzője

Pszichológia BA és Tánctudomány szakon végzett. Főleg a mozgás-és az idegtudomány érdekli. És a nyelvek. Talán ezért is tanul és kutat jelenleg Párizsban – noha szívében mindig pécsi marad. Szeret a szabadban lenni, futni, túrázni, olvasni

Pin It on Pinterest

Share This