A Pszichoforyou csapata

Szabó Eszter Judit

Szabó Eszter Judit

alapító-főszerkesztő

Kommunikációs szakember, újságíró. Szeret szép dolgokat fotózgatni és jógázni. Ha kikapcsol, akkor túrázni megy. Vagy kosarazni. Ha csinál valamit, akkor azt szívvel-lélekkel teszi. A Pszichoforyou-ra ez különösen igaz.

Herendi Kata

Herendi Kata

főszerkesztő-helyettes

Pszichológus, szakfordító. Szeret beszélni, de hallgatni, figyelni és írni még inkább. Imádja az állatokat, az őszt, az angol nyelvet. Két dolog nem létezik számára: túl hosszú séta, és túl sok könyv – ezekből sosem elég.

Kiss Henrietta

Kiss Henrietta

újságíró

Eredetileg bölcsész, tanár. Most újságíró és szerkesztő. Anya. Feleség. Barát(nő). Szeret a konyhában brillírozni, a futópályán meghalni, a társasjátékban nyerni. Kacagni és jókat beszél(get)ni. No meg kérdezni másokat. Keresgélni új utakat. Feszegetni a határokat. Nemcsak másokét, a sajátjait is.

Porpáczi Júlia

Porpáczi Júlia

pszichológus

Pszichológus, de jártas a kommunikáció területén is. Mindig tanul valamit. Saját magát is. Család, barátok, mozgás, fejlődés, vidámság, természet – ezek szerinte a fontos dolgok.

Szabó Anna

Szabó Anna

egyetemi hallgató, a Pszichoforyou állandó szerzője

Pszichológia BA és Tánctudomány szakon végzett. Főleg a mozgás-és az idegtudomány érdekli. És a nyelvek. Talán ezért is tanul és kutat jelenleg Párizsban – noha szívében mindig pécsi marad. Szeret a szabadban lenni, futni, túrázni, olvasni.

Széles-Horváth Anna

Széles-Horváth Anna

újságíró

Újságíró. Három és fél éve édesanya. Igaziból Galagonyalány. Foglalkoztatják a lélek dolgai. Ha kell, bátran kérdez, de többnyire ír. Blogot, cikket, interjút. Nyughatatlan természet, mindig csinál valamit. Többek között a Pszichoforyou cikkeit.

Zilahi Tímea

Zilahi Tímea

pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

A tudomány és a modern kutatások rajongója. Imádja Pécset, a német nyelvet és kultúrát. Szeret utazni – arra, amerre a lába viszi. Dinamikus, pontos, rendszerető. Életében meghatározó választott sportága, a crossfit.

Rólunk

A Pszichoforyou.hu egy online közösségi tér.

Egy hely, ami a pszichológiáról szól, de nemcsak pszichológusoknak. Sőt. Jellemzően olyan embereknek szól, akik érdeklődnek a pszichológia iránt, vagy éppen szeretnének kicsit többet megtudni róla. Azoknak, akik mernek bátran kérdezni, de azokhoz is, akik inkább csak olvasnának róla.

Egy hely, ahol nem adunk tanácsot, nem komolykodunk, nem moralizálunk, nem minősítünk. Szeretnénk megmutatni, hogy a pszichológia valójában ilyen és tulajdonképpen mindenhol ott van. Filmekben, könyvekben, hírekben, múzeumokban. Az utcán, a buszon, a közértben. Egy szemvillanásban. A rugalmatlan kolléga frontális lebenyében, a rosszkedvű eladó keserű mosolyában, a Margitszigeten andalgó szerelmespár pupillájában.

Nem népszerűsíteni szeretnénk a pszichológiát, csak megmutatni azokat a tartalmakat, helyeket, programokat, ahol fontos gondolatokra bukkanhattok. Bízunk benne, hogy az itt megjelenő cikkekben is sok ilyet találtok.

Foglalkozunk aktualitásokkal. Szakmázunk, elemzünk, megosztunk, ajánlunk. Érthetően, gyakorlatiasan, közvetlenül. Tudományos igényességgel, de soha nem tudományoskodva. Egyszerűen, de mindig tartalmasan. A célunk minden esetben az, hogy az itt megjelenő írások ráirányítsák a figyelmeteket azokra a kapaszkodókra – legyen az egy önismereti könyv, egy kutatási eredmény, vagy egy izgalmas előadás – amelyek segíthetnek megérteni, boldogulni, fejlődni.

Hogy miért? Azért, mert hisszük, hogy ha a világot a pszichológia tudományának fénytörésében szemléljük, segíthet felismerni fontos összefüggéseket. Ezek erőt adhatnak a változáshoz. Úgy gondoljuk, ez segíthet abban is, hogy kicsit jobban értsük és megértsük egymást és ez által könnyebben boldoguljunk ebben a sokszor felszínes és szorongást keltő világban.

A Pszichoforyou.hu weboldalát pszichológusok és újságírók szerkesztik. Ebből következik, hogy az oldalra minden esetben szakmailag lektorált, de közérthető stílusban megírt tartalmak kerülnek.

Reméljük, mindennapi útravalóval tudunk szolgálni. Ezért hoztuk ugyanis létre.

Szívvel. Lélekkel. Nektek.

Pin It on Pinterest