Szirtes Lili: Traumával párkapcsolatban

Élő online stream: 2024. április 25. (Cs) 18:30 | Résztvevőknek 30 napig visszanézhető.
Early bird jegyár: 3.490 Ft

 

 

Hajlamosak vagyunk a traumára, és annak feldolgozására egyéni problémaként tekinteni: azt gondoljuk, csak annak van vele dolga, aki megtapasztalta az érzelmileg, testileg és lelkileg is maradandó következményekkel járó megrázkódtatást.

Pedig a trauma nemcsak az érintettekre, hanem a kapcsolatokra is hatással van: egy traumatizáló élmény alapjaiban határozza, vagy határozhatja meg a párkapcsolati választásainkat és elakadásainkat, azt, hogy miként működünk (vagy éppen nem működünk) egy kapcsolatban.

Ez nem véletlen: a traumatizált emberek számára az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy tudjanak hinni és bízni az emberi kapcsolatokban, abban, hogy azok nem veszélyesek. És ez – a trauma feldolgozottságának mértékétől függetlenül – nem mindig könnyű…

A traumatizált emberek az átlagosnál gyakrabban küzdenek önértékelési zavarokkal, a megalázottság, a kiszolgáltatottság és az alkalmatlanság érzésével. Néha ott is veszélyt láthatnak, ahol nincs.

„…a traumatikus történés pillanatában átéltek és az arra adott reakcióink létrehoznak egy negatív hiedelemrendszert az idegrendszerünkben, ami utána automatikusan fut bennünk és befolyásolja az önmagunkhoz és a világhoz való hozzáállásunkat” – fogalmaz Szirtes Lili, tanácsadó szakpszichológus, rámutatva arra, hogy a „Kevés vagyok”, “Nem vagyok szerethető.”, “A férfiakban/nőkben nem lehet bízni” típusú mondatok mögött nem ritkán valamilyen, a világképünket és a biztonságérzetünket alapjaiban megrengető traumatikus tapasztalás fájdalma lüktet.

 

A Pszichoforyou párkapcsolati kibeszélőjének következő adásában meghívott szakértőnkkel ezeknek a tapasztalásoknak a párkapcsolati vonatkozásait járjuk körül. Többek között olyan kérdésekre keressük a választ, hogy

  • Mi az a komplex trauma, és hogyan hathat annak feldolgozatlansága a párkapcsolatokra?
  • Hogyan aránylik a trauma az olyan párkapcsolati elakadásokhoz, mint a kötelékfóbia, a féltékenység vagy az állandósult bizalmatlanság?
  • Traumában érintettként – függetlenül annak típusától és a feldolgozottság mértékétől – mire figyeljünk a társkeresés időszakában?
  • Hogyan kommunikáljunk egy kapcsolat kezdeti fázisában a traumánkról?
  • Milyen következményekkel jár vagy járhat a párkapcsolatra nézve a trauma vagy annak feldolgozatlansága?
  • Hogyan befolyásolhatja a trauma a gyermekvállalással kapcsolatos attitűdünket?
  • Hogyan kezeljük az intenzív testi-lelki-érzelmi megéléssel együtt járó, a trauma emlékét megidéző párkapcsolati helyzeteket?
  • Hogyan tudjuk a legjobban támogatni szerettünket (párunkat, családtagunkat) a gyógyulásban, a trauma feldolgozásában?
  • Hogyan tudjuk érintettként a leghatékonyabban képviselni a gyógyulással kapcsolatos igényeinket és szükségleteinket?
  • Nem találod a kérdésed a listában? Juttasd el hozzánk ide kattintva!

Ha érdekelnek a válaszok, téged is várunk szeretettel a Pszichoforyou párkapcsolati kibeszélőjének soron következő részében.

Jegyár: 3.990 Ft.

 Super early bird jegy: 2.990 Ft. Elérhető volt 2024. március 29. 08:00 óráig, csak visszatérő vásárlók és Pszichoforyou hírlevél feliratkozók részére.

Az ár az előadás nyomán készült jegyzetet is tartalmazza, amit utólag, e-mailen küldünk ki a résztvevőknek.
Az előadásról felvétele a megvásárolt jegy fejében 30 napig hozzáférhető, és utólag megtekinthető.

Jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével:

Fizetési adatok


Egyszeri fizetés összege

Személyes adatok


Számlázási adatok

 

Gyakori kérdések

Szükséges valamilyen előképzettség a rendezvényeken való részvételhez?
Nem. Rendezvényeinkre bárki jelentkezhet, előképzettségtől, végzettségtől függetlenül.

Mások láthatják, hogy részt veszek a rendezvényen?
Nem. A témák érzékenységére való tekintettel kiemelt figyelmet fordítunk az anonimitásra és arra, hogy a regisztráló résztvevők adatait bizalmasan kezeljük.

Ha van kérdésem, mikor és hol tehetem fel?
A beszélgetések előtt az alábbi űrlapon illetve az info@pszichoforyou.hu e-mail címre várjuk azokat a kérdéseket, amik megfogalmazódnak bennetek a témával kapcsolatban. A beszélgetések után élőszóban nem, de írásban, chaten tudtok kérdezni.

Hogyan történik a fizetés?
A fizetés jelentkezéskor történik, online, bankkártyás formában.

Hogyan tudok fizetni, ha nincs bankkártyám?
Jelezd nekünk részvételi szándékodat az info@pszichoforyou.hu email címen.

Mi történik, ha nincs módom élőben követni a beszélgetést?
A megvásárolt jegy fejében a beszélgetésről készített felvétel 30 napig visszanézhető. A felvétel linkjét az előadást követő napon e-mailben juttatjuk el a jegyvásárlók számára.

Ha mégsem tudok részt venni a rendezvényen, akkor visszaigényelhetem a részvételi díjat?
A befizetett jegy árát a jelentkezési határidő lejártáig igényelheted vissza. Ezt követően nem tudjuk visszatéríteni az összeget, azonban a kezdés előtt a részvételi lehetőség átruházható más személyre, ha valamilyen okból adódóan nem tudsz részt venni a rendezvényen.

Tanácsadásnak vagy terápiának minősülnek a rendezvények?
Nem, ezek a rendezvények nem helyettesítik a professzionális pszichológiai vagy pszichiátriai terápiát és tanácsadást. Ezen alkalmakon elsősorban olyan „puha készségek” (soft skills) és önismereti attitűdök elsajátításában segítünk, amelyek nem lépik át a pszichoterápia vagy egyéb szakmai tanácsadás korlátait.

Mi biztosítja a rendezvények szakmaiságát?
Rendezvényeink vendégei az adott területen kiemelkedő jártassággal rendelkező szakemberek, akik széleskörű elméleti tudással és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.

 „Szeretni tehozzád szegődtem” címmel indított beszélgetéssorozatunkról, valamint a további alkalmakról bővebben ide kattintva olvashatsz. 

 

Pin It on Pinterest

Share This