4 szívmelengető film borús őszi napokra

Szerző: | 2016. 11. 19. | Social&Smart | Olvasási idő: 4 perc

Egy bögre forró tea, vagy forralt bor, esetleg forró csoki… és egy szívmelengető történet. Szerintünk ebben az időben ez egy tökéletes kombináció. Arra az esetre, ha hozzánk hasonlóan veletek is megesik, hogy egy zajos társasági program helyett szívesebben néztek plédbe burkolózva filmet, összegyűjtöttünk pár ötletet… Filmajánló.

Barefoot (2014)

Amikor reggel úgy indulsz munkába, hogy még látszik a leheleted, este pedig úgy jössz, hogy már látszik… Nos, ilyenkor szívesen bújunk vissza a kis csigaházunkba egy csésze teával és egy kedves filmmel. Számomra ehhez a programhoz a Barefoot passzol leginkább. Romantikus, kissé drámai, néhol vicces, szerethető alkotás, talán a főszereplő (Evan Rachel Wood) bájos kisugárzása miatt. A történet egy pszichiátrián indul, és ott fejeződik be. A könnyed elemek mellett, a film azért felvet olyan komoly témákat is, mint a téves diagnózisok következményei. Aki egy kedves filmre vágyik, egy borongós őszi estén, csipetnyi mondanivalóval, annak a Barefootot ideális választás lehet. (Márki Anett Neszta)

Éjfélkor Párizsban (2010)

Mi más segíthetne elviselhetővé tenni ezt a szomorkás időjárást, ha nem egy Párizsban játszódó történet, amelynek a főhőse egy önmagát (és persze az ihletet keresgélő) író, aki ráadásul szeret az esőben sétálni. Éjfélkor is. És hogy mi történik éjfélkor Párizsban? Szerintem a legjobb dolog, ami egy Párizsban sétáló íróval történhet: varázslat. Ha érdekel titeket, hogy miféle varázslat, és hozzám hasonlóan odavagytok a század eleji párizsi bohémélet és az akkori művészvilág ikonikus alakjaiért, akkor ne hagyjátok ki ezt a filmet, amit nem mellesleg Woody Allen rendezett. (Szabó Eszter Judit)

Életrevalók (2011)

Egy szívhez szóló, igaz történet a barátságról. Egy történet, ami túlmutat a megszokott társadalmi normákon. Egy történet, ami egy kerekes székbe kényszerült arisztokrata, és egy frissen szabadult rab között játszódik. A két eltérő világ különös összefonódását láthatjuk olykor nagyon humoros, de mégis a mélyebb érzelmeket és gondolatokat is bemozgatóeseményekkel. És, hogy miért ajánlom mindenkinek ezt a filmet? Mert a könnyed, humoros mondatok mellett szinte észrevétlenül hat ránk a remény, az előítéletesség béklyójának lehullása és a barátság mindenekfelett álló ereje. (Fekete Anna)

A Bélier család

Vajon milyen lehet az élet egy siket családban egészséges serdülőként…?  Pláne, ha egy szárnyát bontogató énekes tehetségről van szó? A Bélier család egy francia-belga vígjáték, amely nagyon is hétköznapi problémákat feszeget: tinédzserként a szülőkről való leválást, a pályaválasztást, de elgondolkodtat arról is, hogy egy krónikus betegséggel hogyan lehet boldog, teljes családi életet élni. Ezt a filmet a francia nyelv gyönyörű hangzása miatt eredeti nyelven ajánlanám – és készülhetünk a hangos kacagásra, mert a nehéz téma ellenére nem spórolták ki a poénokat a filmből. (Zilahi Tímea)

Fotó forrás: itt

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This