„A kiégés olyan, mint egy kavics a cipődben” – Podcast

Szerző: | 2022. 11. 21. | PODCAST | Olvasási idő: 2 perc
„Azt már tudjuk, hogy a kiégéshez nem egy bizonyos foglalkozás szükséges (habár számos hivatás esetén magasabb a burnout kockázata), hanem inkább néhány körülmény együttállása. Ilyen az elhúzódó és magas fokú stressz, a tartós kimerültség, a társas támogatás hiánya – és ezek bizony nem olyan dolgok, amiket csak a munkahelyünkön tapasztalhatunk meg. Gondoljunk csak arra, amikor valaki egy működésképtelen párkapcsolatban él, mérgező  kapcsolatok veszik körül, vagy éppen idős családtagot, tartósan beteg hozzátartozót gondoz – vagy egyszerűen gyereket nevel” – írtuk a 20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról című könyv kiégésről szóló fejezetében.

Az elmúlt évek egyik legfontosabb felismerése, hogy a kiégés túlmutat a munkahelyünk határain – kialakulhat és jelen van a családunkban, a kapcsolatainkban is.

Hogyan ismerhetjük fel, hogy a kiégés felé közeledünk, esetleg már ki is égtünk? Mit tehetünk, ha elértünk a fizikai és érzelmi kimerültség állapotába? Hogyan kezelhetjük a kapcsolati és a szülői kiégést? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a Pszichoforyou Lélekerősítő Podcast legfrissebb adásában.

“Szeretni tehozzád szegődtem” – A Pszichoforyou párkapcsolati kibeszélője

Programsorozatunkban hónapról hónapra egy-egy őszinte és tartalmas beszélgetés keretében foglalkozunk a párkapcsolatok „sötét oldalával”. Fontos témákat és csodálatos szakértőket hozunk nektek – ahogy azt tőlünk megszokhattátok, szívvel-lélekkel.

Kattints a részletekért!

Az adásban említettük:

20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról című könyv

Füredi Júlia: ELÉG! című könyve

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This