Miért kell nekem mindig erősnek lenni? – PFY Lélekerősítő Podcast (III./2.)

Szerző: | 2021. 05. 07. |

Podcast-csatornánk, a Pszichoforyou Lélekerősítő legújabb évadában olyan témákról beszélgetünk, amelyeket ti javasoltatok. A legtöbb hallgatónkat foglalkoztató kérdések és problémák közül ezúttal a sebezhetőség témáját jártuk körül.

Vajon miért érezzük úgy, hogy nekünk minden helyzetben erősnek kell maradnunk? Miért félünk attól, hogy mások gyengének lássanak?

Vannak olyan élethelyzetek, amikor a túlélés egyetlen módja, ha erősek maradunk, és tesszük a dolgunkat. De vajon mikor és miért alakul át a kitartás és a fegyelem az életminőségünket romboló erővé? Hogyan szab gátat a magunkra erőltetett álarcunk az igazi boldogságnak és kapcsolódásoknak?

Miért érdemes magunknak feltenni kérdést, hogy mi mit gondolunk olyan fogalmakról, mint az erő, mit jelent számunkra a gyengeség, hogyan fogalmaznánk meg? Milyen élményeket, emlékeket tudunk felidézni, ha ezekre gondolunk? Milyen érzéseket párosítunk ezekhez az élményekhez?

Bár az elején nehéz megengedni magunknak, hogy felfedjük gyengeségeinket, le merjünk vetkőzni önmagunk és a társadalmunk által kreált páncélunkat, de igazán felszabadító tud lenni sebezhető oldalunk felvállalása. Hogy miért? Kiderül a legfrissebb Lélekerősítőből. Hallgassatok ránk, megéri!

Az adásban említett cikkek és hivatkozások:

Brené Brown TED-előadása a sebezhetőség erejéről: https://www.ted.com/talks/brene_brown_the_power_of_vulnerability?utm_campaign=tedspread&utm_medium=referral&utm_source=tedcomshare

Herendi Kata cikke Brené Brown előadásáról: https://pszichoforyou.hu/a-sebezhetoseg-ereje/

Susan Forward Mérgező szülők című könyvről szóló cikkünk: https://pszichoforyou.hu/susan-forward-mergezo-szulok/

Melinda Gates A nő helye című könyvajánlónk: https://pszichoforyou.hu/melinda-gates-no-helye/

 

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Tóth Zsófia

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

LESZEL AZ ÚTITÁRSUNK?

Saját fejlesztésű önismereti programunk keretében további exkluzív tartalmainkhoz is hozzáférhetsz. Videók, filmek, önismereti gyakorlatok szívvel-lélekkel neked. MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This