„A megbocsátás nem egy kötelező táncgyakorlat” – Pszichoforyou Lélekerősítő Podcast karácsonyi különkiadás

Szerző: | 2020. 12. 23. | PODCAST | Olvasási idő: 2 perc

Itt a karácsony, a szeretet ünnepe, amivel kapcsolatban gyakran megfogalmazódik amolyan elvárásként, hogy „legalább ilyenkor” ne maradjon harag a lelkünkben… De miért érezzük kötelező feladatnak a megbocsátást? Megengedjük-e magunknak egyáltalán, hogy haragudjunk? Hogyan lehet megbocsátani, és kell-e egyáltalán?

Hova vezethet, ha elfojtjuk a haragunkat? El kell-e mondanunk a másiknak, hogy haragszunk rá, és vajon igaz-e a mondás, hogy a megbocsátáshoz idő kell?

A Pszichoforyou Podcast karácsonyi különkiadásában a harag, a békülés, a bocsánatkérés és megbocsátás dinamikáját járja körbe, beszéli ki Herendi Kata vezető szerkesztőnk és Szabó Eszter Judit főszerkesztőnk. Hallgassatok ránk az ünnepek előtt is!

Az adásban említettük:

A 20 önismereti kérdés és válasz című könyv

Interjúnk Szondy Mátéval:

„Nagyon nem mindegy, hogy mennyire vagyok kiszolgáltatva az érzéseimnek és a haragomnak” – Szondy Mátéval a megbocsátásról beszélgettünk

 

Kata megbocsátásról szóló cikke:

“A megbocsátás akkor az igazi, ha a saját békénkről szól” – 5 tévhit a haragunk elengedéséről

Készítette:

Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka:

Tóth Zsófia

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This