Szentkuti-Barkász Heléna: Mi lesz veled ex?

Élő online stream: 2024. március 21. (Cs) 18:30 | Résztvevőknek 30 napig visszanézhető.

 

Nem véletlen, hogy sok párkapcsolatban a konfliktusok jelentős részét az expartnerekkel kapcsolatos kérdések és nehézségek generálják. Egy lezáratlan, vagy a jelen kapcsolat határait feszegető ex – legyen szó a saját volt kapcsolatunkról, vagy a jelenlegi partnerünk korábbi szerelméről – sok mindent tehet a jelenlegivel: megmérgezheti, gátolhatja a bizalom építését, vagy akár félelmet is kelthet. De sokszor a puszta tény, hogy a jelenlegi partnerünknek valaki mással is van közös múltja, fájdalmat okozhat, és annyira megviselhet minket, hogy már a neve említésétől is dühösek, szomorúak, ingerültek leszünk.

Bárhogy is legyen, egy exkapcsolat mindenképpen a múltunk része, és mint ilyen, visszavonhatatlanul hatással van a jelenünkre; vagy, ahogy Szentkuti-Barkász Heléna fogalmaz: „Akár egyedül próbálunk erősnek maradni, akár valaki más oldalán keressük a boldogságot, a nem megfelelően kezelt múlt megmérgezheti a jövőnket”.

A Pszichoforyou párkapcsolati kibeszélőjében arra teszünk kísérletet, hogy az exkapcsolatok fénytörésében tekintsük át az egyéni és kapcsolati dinamikákat, ez által tisztábban lássunk a jelenünket szétfeszítő kérdésekben. Reményeink szerint ez hozzásegíti majd nézőinket ahhoz, hogy a másik – legyen szó az expartnerről vagy jelenlegi társunkról – motivációi mellett, a saját működésünk mozgatórugóit is jobban megértsük. Meghívott szakértőnkkel közösen az alábbi kérdésekre keressük majd a választ a beszélgetés során:

  • Hogyan akadályozhatja egy kapcsolat el nem engedése egy új beengedését?
  • Hogyan zárjunk le, és engedjünk el a kapcsolatot?
  • Lehet-e barát az egykori szerelmünkből?
  • Milyen szoros kapcsolatot javasolt fenntartani?
  • Miért nehéz helyén kezelni a másik volt kapcsolatát? Hol húzódik a határ a jogos féltékenység, és a saját korábbi kapcsolati sérüléseinkből fakadó fájdalom között? Hogyan aránylik ez a kérdés a kötődési sérüléseinkhez? Mitől függ, hogy kit mennyire visel meg az ex jelenléte/említése?
  • Milyen körülmények nehezíthetik a kapcsolat lezárását? Milyen párkapcsolati nehézségeket és konfliktusokat okozhat a korábbi kapcsolat lezáratlansága? Ezeket hogyan kezeljük?
  • Meddig tolerálható az exkapcsolat „jelenléte” a jelen kapcsolatban?
  • Hogyan tartsunk határokat az expartnerünkkel? Egyáltalán hol húzódnak a határok, mi „egészséges”, mi nem az?
  • Mit tegyek, ha azt szeretném, hogy a múltban lezárt kapcsolat ne zavarja a jelenlegit, de a másik ebben nem partner, mert folyamatosan mérgezi és kikezdi a mostani kapcsolatomat?
  • Hogyan viszonyuljunk az exekhez a közös gyerek esetében? Mire figyeljünk, hogyan kommunikáljunk?


Nem találod a kérdésed a listában? Juttasd el hozzánk ide kattintva! Ha érdekelnek a válaszok, téged is várunk szeretettel a Pszichoforyou párkapcsolati kibeszélőjének soron következő részében.

Early bird jegy: 3.490 Ft.
Elérhető 2024. március 14. 18:00 óráig.

Teljes jegyár: 3.990 Ft
Super early bird jegy: 2.990 Ft. Elérhető volt 2024. február 26. 08:00 óráig, csak visszatérő vásárlók és Pszichoforyou hírlevél feliratkozók részére.

Az ár az előadás nyomán készült jegyzetet is tartalmazza, amit utólag, e-mailen küldünk ki a résztvevőknek. Ha szívesen velünk tartanál, de abban az időpontban más dolgod akadt, ne aggódj! Az előadásról felvétel készül, ami a résztvevők számára a megvásárolt jegy fejében 30 napig hozzáférhető, és utólag megtekinthető.

Jelentkezés és fizetés az alábbi űrlap kitöltésével:

Fizetési adatok


Egyszeri fizetés összege

Személyes adatok


Számlázási adatok

 

Gyakori kérdések

Szükséges valamilyen előképzettség a rendezvényeken való részvételhez?
Nem. Rendezvényeinkre bárki jelentkezhet, előképzettségtől, végzettségtől függetlenül.

Mások láthatják, hogy részt veszek a rendezvényen?
Nem. A témák érzékenységére való tekintettel kiemelt figyelmet fordítunk az anonimitásra és arra, hogy a regisztráló résztvevők adatait bizalmasan kezeljük.

Ha van kérdésem, mikor és hol tehetem fel?
A beszélgetések előtt az alábbi űrlapon illetve az info@pszichoforyou.hu e-mail címre várjuk azokat a kérdéseket, amik megfogalmazódnak bennetek a témával kapcsolatban. A beszélgetések után élőszóban nem, de írásban, chaten tudtok kérdezni.

Hogyan történik a fizetés?
A fizetés jelentkezéskor történik, online, bankkártyás formában.

Hogyan tudok fizetni, ha nincs bankkártyám?
Jelezd nekünk részvételi szándékodat az info@pszichoforyou.hu email címen.

Mi történik, ha nincs módom élőben követni a beszélgetést?
A megvásárolt jegy fejében a beszélgetésről készített felvétel 30 napig visszanézhető.

Ha mégsem tudok részt venni a rendezvényen, akkor visszaigényelhetem a részvételi díjat?
A befizetett jegy árát a jelentkezési határidő lejártáig igényelheted vissza. Ezt követően nem tudjuk visszatéríteni az összeget, azonban a kezdés előtt a részvételi lehetőség átruházható más személyre, ha valamilyen okból adódóan nem tudsz részt venni a rendezvényen.

Tanácsadásnak vagy terápiának minősülnek a rendezvények?
Nem, ezek a rendezvények nem helyettesítik a professzionális pszichológiai vagy pszichiátriai terápiát és tanácsadást. Ezen alkalmakon elsősorban olyan „puha készségek” (soft skills) és önismereti attitűdök elsajátításában segítünk, amelyek nem lépik át a pszichoterápia vagy egyéb szakmai tanácsadás korlátait.

Mi biztosítja a rendezvények szakmaiságát?
Rendezvényeink vendégei az adott területen kiemelkedő jártassággal rendelkező szakemberek, akik széleskörű elméleti tudással és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.

 

 „Szeretni tehozzád szegődtem” címmel indított beszélgetéssorozatunkról, valamint a további alkalmakról bővebben ide kattintva olvashatsz. 

 

Pin It on Pinterest

Share This