Miért rágódunk annyit, amikor úgyis hiába? – Pszichoforyou Lélekerősítő Podcast (II./16.)

Szerző: | 2021. 03. 04. | Lélekerősítő PODCAST | Olvasási idő: 2 perc

Mindenkivel előfordult már: történt valami rossz, valami kellemetlen, ami aztán hosszú időre befészkelte magát a gondolatai közé. Ilyenkor újra és újra átrágja magát az ember gondolatban azon, hogy miért veszett össze a partnerével, hogyan hordta le a főnök mindenki előtt az értekezleten stb. – ám a feloldás, a válaszok csak nem akarnak jönni.

A rágódás, azaz a rumináció ugyanis, bár hajlamos minket abba az illúzióba ringatni, hogy általa megtalálhatjuk a megoldást nehéz helyzetünkre, ebben nem segít.

 

De akkor mégis mi  nyújthat segítséget abban, hogy fókuszáltabban tudjuk megfigyelni a rágódásunk okát? Hogyan maradhatunk az „itt és most”-ban?

Miként akadályozhatjuk meg, hogy újra és újra elvesszünk a múltban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a válaszokat Szabó Eszter Judit és Herendi Kata, a 20 önismereti kérdés és válasz című könyv szerzői legfrissebb podcast-adásukban.

Az adásban említettük:

A 20 önismereti kérdés és válasz című könyv

HS7 feat. Lovasi András – A konyhámban | hivatalos videoklip 2013

Kata cikke a rágódásról:

Miért rágódunk annyit, amikor úgyis hiába? – A rumináció pszichológiája

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Molnár Dénes

 

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This