Miért rágódunk annyit, amikor úgyis hiába? – Pszichoforyou Lélekerősítő Podcast

Szerző: | 2021. 03. 04. |

Mindenkivel előfordult már: történt valami rossz, valami kellemetlen, ami aztán hosszú időre befészkelte magát a gondolatai közé. Ilyenkor újra és újra átrágja magát az ember gondolatban azon, hogy miért veszett össze a partnerével, hogyan hordta le a főnök mindenki előtt az értekezleten stb. – ám a feloldás, a válaszok csak nem akarnak jönni. A rágódás, azaz a rumináció ugyanis, bár hajlamos minket abba az illúzióba ringatni, hogy általa megtalálhatjuk a megoldást nehéz helyzetünkre, ebben nem segít.

 

De akkor mégis mi  nyújthat segítséget abban, hogy fókuszáltabban tudjuk megfigyelni a rágódásunk okát? Hogyan maradhatunk az „itt és most”-ban?

Miként akadályozhatjuk meg, hogy újra és újra elvesszünk a múltban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a válaszokat Szabó Eszter Judit és Herendi Kata, a 20 önismereti kérdés és válasz című könyv szerzői legfrissebb podcast-adásukban.

 

Az adásban említett hivatkozások:

A 20 önismereti kérdés és válasz című könyv:

https://bit.ly/33OtiKd

HS7 feat. Lovasi András – A konyhámban | hivatalos videoklip 2013

https://www.youtube.com/watch?v=ij9tBkBsT7g&ab_channel=hs7video

Herendi Kata cikke a rágódásról:

https://pszichoforyou.hu/ruminacio/

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Molnár Dénes

 

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

LESZEL AZ ÚTITÁRSUNK?

Saját fejlesztésű önismereti programunk keretében további exkluzív tartalmainkhoz is hozzáférhetsz. Videók, filmek, önismereti gyakorlatok szívvel-lélekkel neked. MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This