„Valami villámlik messziről” – Karantén vs. kapcsolatok (Pszichoforyou Lélekerősítő Podcast 3. rész)

Szerző: | 2020. 04. 17. | PODCAST | Olvasási idő: 2 perc

„Mint egy elkeseredetten, fuldokolva hisztiző gyerek, aki nem tudja elmondani, hogy mitől lenne jobb” – mostanában (sokszor) valahogy így, ebben az állapotban vagyunk jelen a kapcsolatainkban, amelyekre az egyéni szinten bennünk munkáló nehéz érzések – a szorongás, a bizonytalanság, a fáradtság – mind-mind hatással vannak.

Ebben az állandó készültségi állapotban egyre feszültebbek, türelmetlenebbek vagyunk egymással – miközben talán éppen arra vágyunk, amit mi magunk sem tudunk a másiknak megadni: együttérzésre, törődésre, türelemre.

Hogyan hat a kapcsolatainkra a járványhelyzet? Hogyan tudjuk elválasztani a saját nehéz érzéseinket a másikkal szemben érzett, jogos haragtól? Mi különbözteti meg a saját feszültségünket a kapcsolati problémától? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a megváltozott körülmények közepette is számíthassunk egymásra? Hogyan alakítja át a karantén-helyzet a szeretetnyelveket, és miként tudjuk azokat helyesen „dekódolni”? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgettünk a Pszichoforyou Podcast 3. adásában.

 

Az adást a Spotify-on és az Anchor-on is meghallgathatjátok:

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Tóth Zsófia

Az adással kapcsolatos visszajelzéseket, kérdéseket és észrevételeket az info@pszichoforyou.hu mailcímen, vagy hozzászólásban várjuk.

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Pszichoforyou

Pin It on Pinterest

Share This