Hogy közelebb kerülhess ahhoz, akivé válni szeretnél – Indul a Pszichoforyou Útitárs!

Szerző: | 2020. 11. 27. | #SAJÁTÉLMÉNY Lélekerősítő | Olvasási idő: 8 perc

Amikor öt évvel ezelőtt elindítottuk a Pszichoforyou magazint, az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy a lelki egészséggel kapcsolatos információk a lehető legtöbb emberhez eljussanak. Az első pillanattól kezdve ezt az ügyet szolgáltuk, úgy, hogy – bár volt valamiféle elképzelésünk arról, hogy honnan hova szeretnénk eljutni – a klasszikus értelemben vett, (és üzleti szempontból értékelhető) vízió eleinte nemigen lebegett a szemünk előtt.

És most finoman fogalmaztam…

Valójában azt sem tudtuk, hol áll a fejünk, miközben gombamód nőtt az olvasóink, és ezzel együtt a megoldandó problémák száma. Az az igazság, hogy totálisan megfeledkeztünk arról, hogy ezt a rendszert valahogy egyben is kell tartani.

Mindent alárendeltünk az ügynek, ami a sok örömteli pillanat mellett sajnos sok nehézséggel is járt. A stratégia, és a kiforrott jövőkép hiánya oda vezetett, hogy nem mindig tudtuk megugrani az oldal növekedésével járó kihívásokat, és – ahogy arról korábban őszintén írtunk már – ennek az egyik következménye az volt, hogy nagyon elfáradtunk.

Folyamatosan kerestük az egyensúlyt, biztonságot és ezzel együtt a lehetőségeket, amelyek segíthetnek abban, hogy a függetlenségünket és az értékeinket megőrizve, ugyanakkor stabilan működhessünk.

Sokszor leírtuk és elmondtuk már, de jelen körülmények között nem lehet eléggé hangsúlyozni: ez manapság nem éppen egyszerű feladat… Azt, hogy miért nem az, hosszasan tudnám részletezni, de panaszkodás helyett inkább megosztom veletek, mire jutottunk akkor, amikor szűk fél évvel ezelőtt először megfogalmazódott bennünk, hogy a Pszichoforyou működése jelen formájában és ezek között a körülmények között nem fenntartható.

Három dologban biztosak voltunk:

  1. A Pszichoforyou van, volt és lesz. Pont.
  2. A stabil működés előfeltétele, hogy anyagilag és szervezetileg megerősödjünk. Ebből következően több bevételre, és átgondoltabb működésre van szükség.
  3. Bár sokan ezt tanácsolták, semmilyen körülmények között sem tesszük fizetőssé a cikkeinket, mert ezzel éppen a legfontosabb ügyünk sérülne.

 

Ezen a ponton hozzátok, az olvasóinkhoz fordultunk, és egy kérdőíves felmérés keretében  megkérdeztük tőletek, hogy milyen típusú témák, tartalmak és szolgáltatások érdekelnének titeket; egyáltalán, mit jelent számotokra a Pszichoforyou, mit szerettek az oldalon, vagy éppen mit hiányoltok onnan.

A sok biztatás és építő kritika mellett rengeteg témajavaslatot, inspiráló ötletet, összességében egy alapos iránymutatást kaptunk tőletek azzal kapcsolatban, hogy min kellene változtatnunk, és egyáltalán merre induljunk. A válaszaitok és visszajelzéseitek tükrében, valamint a felméréssel párhuzamosan zajló szervezetfejlesztés eredményeként (többek között) arra is ráeszméltünk, hogy itt az ideje kilépni a segítségért „kuncsorgó”, szegény szerencsétlen tartalomszolgáltató szerepéből.

Visszatekintve az eddig megtett útra, megfogalmazódott bennünk az elsőre talán fennhéjázónak tetsző gondolat: minden okuk megvan arra, hogy elhiggyük magunkról, (az oldalon megjelenő továbbra is ingyenes cikkek mellett!), létre tudunk hozni olyan értékeket, tartalmakat, amely számot tarthat az érdeklődésetekre, és arra anyagilag is áldoznátok.

A sok közös gondolkodás egyik legfontosabb hozadéka az volt, hogy kimondódott: van akkora hitelünk az olvasóink, a követőink előtt, hogy ha mi egy szolgáltatásért pénzt kérünk, az garanciát jelenthet arra nézve, hogy valóban értékes „portékát” kínálunk.

Pszichoforyou Útitárs

Így született meg a Pszichoforyou Útitárs, a Pszichoforyou magazin online önismereti programja, amelynek kidolgozásában és a tartalmak összeállításában a Pszichoforyou szakértői és szerzői egyaránt közreműködtek. A mai naptól elérhető, előfizetéses rendszerben működő szolgáltatás keretében a programra regisztrálóknak – az előfizetés típusának függvényében – rendszeresen (havonta három alkalommal) küldünk:

  • interaktív önismereti gyakorlatokat
  • exkluzív lélekerősítő videókat,
  • irodalomterápiás tartalmakat és feladatokat
  • egész estés művészfilmeket
  • a testi-lelki egészség megőrzését és a produktivitást támogató szakértői tippeket
  • könyvajánlókat
  • a megküzdést támogató emberi történeteket feldolgozó, szakértői reflexiókkal és önismereti tanulságokkal kiegészülő írásokat.

Emellett 2021-ben elindítunk négy tematikus webináriumot és egy online orientációs konzultációs programot.

Büszkék vagyunk rá, hogy ezeknek a tartalmaknak és szolgáltatásoknak az összeállítására, egyáltalán annak a brutális mennyiségű munkának a megvalósítására, amivel a Pszichoforyou Útitárs életre hívása járt, ti inspiráltatok és segítettetek minket. A segítségetek nélkül nem tudtuk volna, hogy merre induljunk, melyek azok a területek, témák és tartalomtípusok, amelyek a leginkább érdekesek a számotokra.

Innen nézve még izgalmasabb felidézni az öt évvel ezelőtt íródott, első cikkünket. Akkor, többek között azt írtuk:

„Titokban azt reméljük, egyre többen csatlakoztok hozzánk ezen az úton. Bízunk benne, hogy az itt megjelenő írások Nektek is segítenek elindulni a saját utatokon, vagy legalább útravalóként szolgálnak majd. Legyen szó az önismeret útjáról, egy hatékony módszerről, vagy éppen egy programról, amit ajánlunk Nektek.”

Nem gondoltuk volna, hogy öt évvel később ti mutattok irányt nekünk, abban, hogy miként járjuk a saját utunkat, hogy aztán ebből inspirálódva a saját önismereti programunkat ajánljuk nektek.

Márpedig ez most a helyzet, elérkezett ez a pillanat is: szeretettel ajánljuk nektek a Pszichoforyou Magazin saját fejlesztésű önismereti programját, a Pszichoforyou Útitársat. Tudomásunk szerint ilyen, vagy ehhez hasonló program még nem indult, és a maga nemében egyedülálló.

Különleges, szeretjük és nagyon-nagyon bízunk benne, hogy ti is szeretitek majd, ugyanakkor nem állítjuk, hogy megváltoztatja az életeteket. Nem szeretnénk és soha nem is fogunk ilyenfajta illúziókat árulni.

Mi az első pillanattól abban hiszünk, hogy az igazi változás nem egy külső behatás, hanem sokkal inkább egy belülről fakadó erő, ami mindenkiben ott van. Amiben mi segíteni tudunk – ahogy az a program nevéből is kiderül – hogy társatokká szegődünk az úton, eszközöket, kapaszkodókat és gondolkodnivaló kérdéseket, tartalmakat adunk nektek ahhoz, hogy közelebb kerülhessetek ahhoz, akivé válni szeretnétek.

Arról, hogy milyen formában tesszük majd ezt, ezen a linken bővebben olvashattok.

A következő időszakban, sok hasonló újdonsággal és hírrel érkezünk majd, mert a lendület, amit a visszajelzéseitek adtak nekünk, még mindig tart, és ahogy magunkat ismerjük, még tartani fog egy darabig. Erre, mármint a visszajelzéseitekre és a véleményetekre továbbra is számítunk: kíváncsian és persze izgalommal tekintünk a következő időszakra – amikor is kiderül, hogy hányan szegődtök mellénk.

Megint csak a már többször idézett, a Pszichoforyou indulásakor íródott cikkünk jut eszünkbe. Akkor azt írtuk:

 „Fogalmunk sincs, meddig jutunk és mi lesz belőle. Ki mit szól majd hozzá. Szeretitek majd vagy csak nekünk marad kedves? Izgulunk, persze hogy izgulunk! Tele vagyunk gyötrő kétségekkel. Kritizálnak majd? Esetleg kinevetnek minket? Bírjuk majd egyáltalán? Pont, mint egy nagy út előtt. Vagy, amikor először megy terápiára az ember… Amikor a lábakat nem is az izmok mozgatják, hanem valami nagyon-nagyon mélyről jövő erő. A bizonyosság, ami erősebb a visszafelé taszigáló félelmeknél. Így megyünk mi is most előre. Lépésről lépésre. De bátran! Csillogó szemmel és megkérdőjelezhetetlen bizonyossággal.”

Gyertek, tartsatok velünk most is!

A Pszichoforyou Útiárs programról ezen a linken olvashattok további részleteket. Az első körös jelentkezés határideje 2020. december 31.

Szerző

Szabó Eszter Judit
Kommunikációs szakember, újságíró. Hisz az önismereti- és terápiás munka sorfordító erejében. Ha kikapcsol, akkor túrázni megy. Vagy jógázni. Ha csinál valamit, akkor azt szívvel-lélekkel teszi. A Pszichoforyou-ra ez különösen igaz.

Pin It on Pinterest

Share This