„Mindenki keresgéli a saját valóságát” – hamarosan kezdődik a XXI. Pszinapszis!

Szerző: | 2017. 04. 19. | Social&Smart | Olvasási idő: 5 perc

Az idei Pszinapszis címéhez hasonlóan annak sorszáma is magában hordoz valamiféle titokzatos vagy misztikus jelentéstartalmat. Ahogy azt megszokhattuk, az ország legnagyobb pszichológiai rendezvényén az előadások és a programok évről évre valamilyen tematika köré szerveződnek. Egy biztos, idén is nagy attrakcióra számíthat a rendezvényre látogató, a pszichológia tudománya iránt érdeklődő közönség.

Idén Porondon a valóság címmel rendezi meg a jellemzően egyetemistákból álló Pszichodiák Alapítvány lelkes csapata a XXI. Pszinapszist: a helyszín, az eddigi évek hagyományainak megfelelően ebben az évben is az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ lesz: 2017. április 21-23. között itt „gyűlnek” majd a pszichológia tudományának jeles képviselői, köztük több népszerű előadó és persze a téma iránt érdeklődő lelkes közönség is.

Porondon a valóság

„Az idei téma kiválasztásakor, vagyis a valóság jelképes porondra helyezésével arra szerettük volna ráirányítani a figyelmet, hogy a pszichológia egy nagyon is valid tudomány, az előadások és a programok pedig arra keresik a választ, hogy mitől válik, vagy vált azzá. Emellett

a valóság, mint fogalom, egyre aktuálisabb téma az éltünkben: mindenki keresgéli a saját valóságát, legyen szó a párkapcsolatról, az emberi kapcsolatainkról – izgalmas kérdés, hogy ez a valóság mitől válik azzá, aminek látjuk, vagy érzékeljük”

– mondta a Pszichoforyou-nak Garai Dóra, a XXI. Pszinapszis főszervezője, akitől azt is megtudtuk, hogy ebben az évben egy közel 80 fős stáb dolgozott és dolgozik a nagyszabású rendezvény szervezésén, amelynek keretében több mint 150 előadó, közel 100 előadás, kerekasztal-beszélgetések, valamint számos kulturális és egyéb kiegészítő program várja a közönséget.

Az elhízástól az irigységig

Sok olyan előadót is meghallgathat majd a nagyjából 3000 fős közönség, akikkel már itt, a Pszichoforyou oldalain is találkozhattatok: Dr. habil. Forgács Attila, Az elhízás archetípusai és tudattalan mechanizmusai, Pál Feri, BÁRCSAK TUDTAM VOLNA!, Dr. Hevesi Krisztina XXI. századi szexmátrix, Dr. Almási Kitti pedig Irigység, gúny, kibeszélés címmel tart majd előadást, de szintén ott lesz és megosztja a közönséggel gondolait Dr. Kádár Annamária, Tari Annamária, Márky Ádám és L. Stipkovits Erika is.

Izgalmasnak ígérkeznek a kerekasztal-beszélgetések is (merthogy ilyenből is sok lesz majd a közelgő eseményen), ahol az adott témában különböző tudományos álláspontra helyezkedő szaktekintélyek ülnek egy asztalhoz, hogy például olyan kérdésekről diskuráljanak, mint a XXI. századi nő modern szerepei, vagy a szexualitással kapcsolatos tévhitek.

Rajzelemzés, reflexológia

De a – vélhetően nagy érdeklődésre számot tartó – beszélgetések mellett az előadásokat és műhelyeket kísérő kulturális és egyéb kiegészítő programokba is érdemes lesz bekapcsolódni: a Teaházban, vagy a szintén népszerű Relax-szobában például rajzelemzéssel, reflexológiával, jógával, kontakttánccal, hangfürdővel és egyéb izgalmasabbnál izgalmasabb módszerekkel ismerkedhetnek a résztvevők.

De természetesen idén is lesznek műhelyek: ahol többek között olyan kérdésekre kaphatnak választ a résztvevők, hogy Hogyan lehet élmények által fejlődni?, Mi a hazugság lélektana?, de lesz irodalom– és művészetterápiával, valamint a hipnózis és az autogén tréning témájával foglalkozó workshop is.

Emellett a szervezők nem feledkeztek meg a jövő generációjáról sem: ebben az évben először egy neves szaktekintélyekből álló zsűri előtt mérhetik össze tudásukat a „Jövő kutatói”, akik kutatási eredményeiket a szélesebb nyilvánosággal is megoszthatják majd. Erre a lehetőségre egyébként pályázat útján jelentkezhettek a fiatalok.

Bizonyára nagy népszerűségnek örvend majd a szintén most először „üzembe helyezett”, szabadulószoba: a szervezők a rendezvény idejére a művelődési központ egyik helyiségét rendezik be erre a célra. A nagszerű programokhoz hasonlóan innen sem lesz egyszerű majd elszabadulni.

És ahogy tavaly is, a Pszinapszison idén is jelen lesz a Pszichoforyou csapata. Az aulában felállított standunknál nyereményjátékokkal, széles mosollyal, izgalmas kérdésekkel és sok-sok szeretettel várunk titeket.  

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Kommentelj a Pszichoforyou Facebook-oldalán!

SEGÍTS, HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK!

Úgy érzed, ezt a cikked neked írták? Ez nem véletlen! A Pszichoforyou az olvasókról szól, és az olvasóink támogatásával működik. Ha szeretnél még sok hasonló írást olvasni, támogass minket! MEGNÉZEM

Szerző

Szabó Eszter Judit
Kommunikációs szakember, újságíró. Hisz az önismereti- és terápiás munka sorfordító erejében. Ha kikapcsol, akkor túrázni megy. Vagy jógázni. Ha csinál valamit, akkor azt szívvel-lélekkel teszi. A Pszichoforyou-ra ez különösen igaz.

Pin It on Pinterest

Share This